Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Eνάντια στη μείωση της ταχύτητας στα πλοία της BLUE STAR

Νέα δεδομένα για όσους ταξιδεύουν από και προς τα νησιά, καθώς από  02/03/2012, η εταιρία Blue Star Ferries αποφάσισε να μειώσει κι άλλο την ταχύτητα των πλοίων της κατά 2 μίλια, με το πρόσχημα της εξοικονόμησης καυσίμων. Έτσι, ενδεικτικά, το ταξίδι Πειραιάς-Σύρος θα διαρκεί περίπου 4h45', αντί για 3h45' που ήταν μέχρι σήμερα, χωρίς φυσικά να μειώνεται αντίστοιχα το κόστος των εισιτηρίων, παρά την αρνητική αλλαγή στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ζητάμε από την εταιρία Blue Star Ferries να ανακαλέσει την απόφασή της για μείωση της ταχύτητας των πλοίων της κατά 2 μίλια, να επαναφέρει τα "κομμένα" δρομολόγια των πλοίων (πχ. Σάββατο απόγευμα από Σύρο-Τήνο-Μύκονο για Πειραιά) και να μην προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές των ναύλων.

Μπορεί η οικονομική συγκυρία να είναι αρνητική για την εταιρία, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολη για τον απλό πολίτη, ο οποίος είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί τα πλοία της για τις μετακινήσεις του (για ιατρικούς, νομικούς, εκπαιδευτικούς και άλλους σκοπούς) είτε για να μεταβεί στον Πειραιά, είτε στα υπόλοιπα νησιά, και τις περισσότερες φορές δεν έχει καν άλλη εναλλακτική, καθώς η Blue Star αποτελεί μονοπώλιο σε κάποιες γραμμές, ενώ δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση των νησιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με την Αθήνα (τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση). Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν στηρίξει την εταιρία έμπρακτα και το ίδιο ζητούν από την εταιρία.
 
ΨΗΦΙΣΤΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.