Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κίνηση Πολιτών Σύρου : Παρουσίαση προγραμματικών θέσεων


Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Σύρου  στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, όπου και παρουσιάστηκαν οι Προγραμματικές Θέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τις παρακάτω πέντε θεματικές ενότητες:

1η Ενότητα - Νέα Συμμετοχική Διοίκηση στη Σύρο

2η Ενότητα - Υγεία-Πρόνοια/δομές αλληλεγγύης/προστασία πολιτών

3η Ενότητα - Περιβάλλον

4η Ενότητα - Πολιτισμός/αθλητισμός/παιδεία/νεολαία

5η Ενότητα - Επιχειρηματικότητα/Τομείς παραγωγικής δραστηριότητας


Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της Κίνησης και εκλέχθηκε 4μελής Εφορευτική Επιτροπή για την πραγματοποίηση των εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.Οι εγγραφές μελών με δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής θα γίνονται μέχρι την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών και τις ώρες 11:30-12:00. Όποιοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη υπογράφοντας την διακήρυξη αρχών, μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κίνησης (kinisipolitonsyrou@gmail.com) ή στο τηλ. 6946980545.Οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής είναι οι: Θανάσης Δρόσος και Παύλος Χρυσαφίδης(φωτο).
 
"Στη δίνη των αλλεπάλληλων μνημονίων και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια στη χώρα μας, οι Δήμοι είναι από τα μεγαλύτερα θύματα.

Ο Δήμος είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Η απλή τεχνοκρατική διαχείριση των υποθέσεων, που προσβλέπει μόνο σε αριθμούς και στην υλοποίηση/εκτέλεση «προγραμμάτων» και έργων, χάνει την κοινωνική ουσία του περιεχομένου της.

Σήμερα, χρειάζεται να διεκδικήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο όπου ο Δήμος θα μπορεί να ασκεί τις λειτουργίες του στη βάση των αναγκών των κατοίκων του, όπου θα μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του με γνώμονα το από κοινού αποφασισμένο συμφέρον.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα λειτουργεί δημοκρατικά, που θα προβάλλει, θα διεκδικεί και θα υλοποιεί τις αποφάσεις της γειτονιάς, του διαμερίσματος, των συλλογικοτήτων, των κινημάτων ή των ομάδων πολιτών, όπως αυτές θα εκφράζονται μέσα από συνελεύσεις και δημοψηφίσματα.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα υπερασπιστεί την διοικητική και οικονομική του αυτοτέλεια, που δεν θα δεχτεί να μεταβιβάσει το κόστος των υπηρεσιών του στους δημότες, που δεν θα δεχτεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, που θα αγωνιστεί για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο, ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Θέλουμε ένα Δήμο που θα συγκρούεται με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων, προκειμένου να υλοποιεί πολιτικές που εκφράζουν τα συμφέροντα και τη θέληση των ανθρώπων που ζουν στη Σύρο" αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Κίνηση Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.