Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Γ.ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ Απειλεί με μήνυση τοπική εφημερίδα


Ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας απέστειλε προς τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρη Ρούσσο την ακόλουθη επιστολή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Κοινή Γνώμη” σχετικά με τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου:

 
    “Κε Αντιδήμαρχε

Η εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” στη σημερινή της έκδοση με αρ. φύλλου 38219, αναφερόμενη στην (υπέρ) ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους  2014 έχει τίτλο “Οικονομικές αποκλίσεις – Ασυμφωνία ποσών καταγράφονται στον προϋπολογισμό του Δήμου” και συνεχίζει στην πρώτη σελίδα “Ποσά και διαφορές που δεν δικαιολογούνται στα χρηματικά υπόλοιπα του Δήμου – Ασυμφωνία ποσών με τα ανείσπρακτα – Διαφορές πολλών χιλιάδων ευρώ όσον αφορά τα δημοτικά τέλη”.

Το δημοσίευμα της εφ.ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου.
Στη συνέχεια μέσα από ένα εντελώς ακατανόητο άρθρο το οποίο υπογράφει η (απούσα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) διευθύντρια της εφημερίδας Τέτα Βαρλάμη, αφού προηγούμενα κάνει διάφορους υπολογισμούς και εκτιμήσεις καταλήγει στο αυθαίρετο συμπέρασμα πως “κάποιοι δημότες κατέβαλαν τις οφειλές τους στο Δήμο, χωρίς όμως να καταγραφεί που πήγαν αυτά τα χρήματα, αφήνοντας περιθώρια στον κάθε ένα να δημιουργήσει τα δικά του σενάρια”. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε (δήθεν) “αλλοιωμένα οικονομικά στοιχεία”.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα για τα οικονομικά στοιχεία και την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Τα μοναδικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Οικονομική Υπηρεσία από τη δημοτική σύμβουλο κ. Μαρία Καζαντζάκη, απαντήθηκαν από τα παριστάμενα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, χωρίς η ανωτέρω δημοτική σύμβουλος να αμφισβητήσει ή να σχολιάσει το παραμικρό. Επί πλέον για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αρκετοί δημοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας υπεστήριξαν και ψήφισαν τον προϋπολογισμό. Δεν γνωρίζω από που άντλησε η εφημερίδα αυτή την ενημέρωση. Για τις όποιες αποκλίσεις στοιχείων που ισχυρίζεται η εφημερίδα ότι υπάρχουν, άποψή μου είναι ότι σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου επιβάλλεται να δώσετε απάντηση στην εφημερίδα. Ήδη πολλοί δημότες έχουν τηλεφωνήσει στο Δήμο και ρωτούν τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Δήμου και τα αναγραφόμενα στην “Κοινή Γνώμη”, προτρέποντας μας να “απαντήσουμε” άμεσα.

Εκείνο όμως που πρέπει να “περάσει” στον λαό της Σύρου είναι ότι άλλο είναι το τεχνικό κομμάτι που αφορά στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και άλλο είναι τα υπονοούμενα περί έλλειψης διαφάνειας, μη ορθής διαχείρισης και (πιθανών) ατασθαλιών στο Δήμο.

Για αυτούς τους λόγους και επειδή ουδέποτε “σηκώσαμε μύγα στο σπαθί μας” γύρω από θέματα που αφορούν στην εντιμότητα και την αξιοπρέπεια μας, πέρα από την απάντηση στην εφημερίδα, παρακαλώ πολύ να εξετάσετε την περίπτωση υποβολής έγκλησης ή αγωγής κατά της συντάκτριας του άρθρου, κατά της εφημερίδας, και γενικότερα κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα να ζητήσουμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου να κάνει “φύλλο και φτερό” τα οικονομικά του Δήμου, αν η εφημερίδα εμμένει σε αυτά τα πέρα από κάθε όριο υπονοούμενα.

 
Εδώ και χρόνια “τα χτυπήματα κάτω από τη μέση “ που δέχεται η δημοτική αρχή είναι ανελέητα. Ως εδώ όμως ... κανένας δεν θα παίξει από εδώ και πέρα με την τιμή και την υπόληψή μας”, καταλήγει η επιστολή του δημάρχου δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

 
 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.