Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Mουσική για τον κινηματογράφο


Την πιο πρόσφατη δουλειά της που είναι αφιερωμένη στη μουσική για τον κινηματογράφο παρουσιάζουν ο Νίκος Κυπουργός και η Ορχήστρα των Κυκλάδων στις 17 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Στη συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωρίζοντας τη Μουσική και τους Μουσικούς», το οποίο σχεδίασε και επιμελείται ο Γιώργος Κουμεντάκης, θα ακουστούν συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Νίκου Παπάζογλου, Νίκου Ξυδάκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Νίκου Κυπουργού.

Ο Νίκος Κυπουργός, που τα τελευταία χρόνια μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις υποχρεώσεις του στην Αθήνα και τη νησιώτικη ηρεμία που βρίσκει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μαζί με μια ομάδα είκοσι πέντε μουσικών που όλοι τους ζουν στη Σύρο, δημιούργησαν πριν από ενάμιση χρόνο την Ορχήστρα των Κυκλάδων. Το μεράκι με το οποίο δουλεύει αυτό το πολυμελές σχήμα, είναι μια απόδειξη ότι η συλλογικότητα και η έκφραση μέσω της τέχνης είναι ένα ασφαλές αντίδοτο στη γκρίνια και την κατήφεια της κρίσης.

Στο μικρό χρονικό διάστημα από το ξεκίνημά της, η Ορχήστρα έχει ήδη στο ενεργητικό της τρεις θεματικούς κύκλους, που παρουσιάστηκαν σε 10 πετυχημένες συναυλίες που έγιναν στη Σύρο, τη Μύκονο και το Λαύριο, σε κάποιες από τις οποίες υπήρξε και φιλική συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλη Μητσιάς, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ντόρα Μπακοπούλου και η Νένα Μεντή.

 Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 στις 20:00 (είσοδος ελεύθερη)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78




Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210 3418579, από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.