Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Αποδιοργάνωση, σπατάλη και παραμάγαζα " στο δήμο Σύρου

Διανύουμε τον ένατο μήνα της νέας Δημοτικής Αρχής, ανακαλύπτουμε και δημοσιοποιούμε καθημερινά τα κακώς κείμενα, το λάθος διάδρομο που τρέχει ο Ενιαίος Δήμος.
Αποδιοργάνωση, σπατάλη και παραμάγαζα είναι η σημερινή εικόνα του.
Στην τελευταία οικονομική επιτροπή ήρθαν και πάλι ως συνήθως έκτακτα θέματα επικύρωσης δημοπρασιών και απευθείας αναθέσεων. Αντιδράσαμε ως Δημοτική Παράταξη, οι συμμετέχοντες Πάπιτσης Γιώργος και Βρούτσης Γιάννης, καταγγείλαμε δε και μειοψηφήσαμε, αναφέραμε τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εικονικές Δημοπρασίες με έκπτωση 1%, με αποτέλεσμα ο Δήμος να ζημιώνεται δεκάδες χιλιάδες ευρώ με όλο αυτό το παιχνίδι που ανέχονται οι υπηρεσίες, οι οποίες γνωμοδοτούν θετικά και η Δημοτική αρχή που με τις ευλογίες της έχει καθιερώσει αυτό το παιχνίδι.
Ζητήσαμε επανάληψη των διαγωνισμών και δηλώσαμε ανοχή από μέρους μας στο χρόνο εκτέλεσης των συγκεκριμένων έργων, η απάντηση από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας ήταν: ``Ψηφίστε να τελειώνουμε…!``
Δεν είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης και ανεργίας στην οικοδομή να στήνονται οι εργολαβίες στο Δήμο και η Δημοτική Αρχή να τις αποδέχεται, εις βάρος του Δήμου και των Δημοτών.
Πρέπει να αντιδράσει και να το σταματήσει εν τη γενέσει του το παιχνίδι, εκτός εάν είναι συνεργός και συμμέτοχος.
Πρέπει να προσπαθήσουν πρώτα οι υπηρεσίες και το προσωπικό, εάν δε δεν είναι σε θέση η Δημοτική Αρχή να τους προστατεύσει, είναι υποχρεωμένοι οι ίδιοι να το κάνουν.
Δεν μπορεί όλες οι δημοπρασίες από την αρχή του Ενιαίου Δήμου να κρίνονται συμφέρουσες με έκπτωση 1% από τις επιτροπές διαγωνισμού, μία, δύο, τρεις, όλες συμφέρουσες;;; δεν υπάρχουν δυνατότητες έκπτωσης;;; τότε κάτι τρέχει, ή οι μελέτες δεν είναι σωστές ή κάτι γίνεται κάτω από το τραπέζι, γιατί το φαινόμενο παρουσιάζεται μόνο στο Δήμο μας και τα νομικά πρόσωπα αυτού.
Κύριοι, προστατέψτε το ήθος σας, η Δημοτική αρχή δεν θέλει να σας προστατεύσει, εμείς θα αγωνιστούμε για το συμφέρον του Δήμου και θα σταθούμε πλάι σας όταν χρειαστεί. Τολμήστε!!!
Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος απαιτεί διαφάνεια, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή της κρίσης.
Η Δημοτική αρχή δεν φαίνεται να είναι υποστηρικτής αυτών των αρχών.
Τούτο φάνηκε ξεκάθαρα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ήρθαν τα θέματα των απολογισμών και των προϋπολογισμών των Δημοτικών επιχειρήσεων.
Πως εξηγείται στέλεχος διαδημοτικής επιχείρησης, η οποία είναι ``μέσα`` 300.000 ευρώ και το προσωπικό σε άδεια άνευ αποδοχών, να παίρνει ως ειδικός και γνώστης του αντικειμένου με απευθείας αναθέσεις , τη διαχείριση και τα λογιστικά άλλων δημοτικών επιχειρήσεων και με αμοιβές τριπλάσιες της αγοράς;;;
Η ΔΕΚΕΕ αναθέτει με 17.000 ευρώ την ίδια δουλειά, την οποία η ΔΗΚΕΔΑΣ την έχει αναθέσει με 6.000 ευρώ.
Κύριοι, το Δημόσιο χρήμα πρέπει να διαχειρίζεται με σύνεση και διαφάνεια. Η διαχείρισή του με μικροπολιτικά συμφέροντα και εξαγορά συνειδήσεων δεν ωφελεί. Σταματήστε το σύστημα της διαπλοκής όσο είναι νωρίς, στο ξεκίνημα αυτού του νέου Δήμου.
Αυτό το θέμα για μας θα είναι πάντα επίκαιρο και πάντα σε προτεραιότητα, διαφάνεια και οικονομία, νοικοκύρεμα και εξοικονόμηση πόρων. Δεν αντέχει ο Δημότης να πληρώνει τη δική σας νοοτροπία.
Μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι, να γίνουν περισσότερα και συνετά έργα, να μειωθούν τα τέλη προς τους Δημότες οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο.

Πάπιτσης Γιώργος
Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.