Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΑΝΔΡΟΣ Έβαζαν φωτιές για να δηλώσουν απαραίτητοι!

Τέσσερις πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Ανδρου κατηγορούνται ότι προκαλούσαν φθορές και πυρκαγιές στο νησί, για να δείξουν πόσο απαραίτητοι ήταν και να εκδικηθούν επειδή δεν επαναπροσλήφθηκαν στον, «καλλικρατικό» πλέον, Δήμο Ανδρου.
Οι τέσσερις που ήδη συνελήφθησαν είναι 28 έως 32 χρόνων και κατηγορούνται ότι προκαλούσαν δολιοφθορές, σπάζοντας τις λάμπες του δημόσιου-δημοτικού φωτισμού, κόβοντας δέντρα και τις βάσεις από τις κούνιες στις παιδικές χαρές και βάζοντας φωτιές.
Ως εγκέφαλος φέρεται 32χρονος, ο οποίος ήταν εθελοντής πυροσβέστης και ταυτόχρονα οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος, ο οποίος στη συνέχεια έβαζε την πυροσβεστική στολή και έτρεχε να σβήσει τις φωτιές.
«Δύο από τους τέσσερις ήδη ομολόγησαν πλήρως τις πράξεις τους», μας είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικ. Θεοδώρου και πρόσθεσε ότι προέβησαν στις συγκεκριμένες πράξεις, διότι ο δήμος δεν τους έδινε δουλειά! «Αισθανόμασταν άχρηστοι και έπρεπε να κάνουμε εμφανή την παρουσία μας, ώστε να μας ξαναχρησιμοποιήσουν στον δήμο», φέρονται να δήλωσαν οι δυο συλληφθέντες, όσο τραγικό κι αν ακούγεται, μέσα στην απόγνωση της ανεργίας τους.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές της Ανδρου, οι δράστες ήταν υπό παρακολούθηση το τελευταίο 6μηνο. Μάλιστα, στο κυκλαδίτικο νησί έφτασε κλιμάκιο από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής για να εξιχνιάσει το ξέσπασμα των πυρκαγιών και να αποκαλύψει τους εμπρηστές.
«Ηταν ευτύχημα το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα από τις φωτιές που ξέσπασαν στον οικιστικό ιστό του Γαυρίου. Και αξίζει να πούμε ένα μεγάλο "μπράβο" στον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών που έδρασε σε όλες τις περιπτώσεις καταλυτικά», μας ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/08/2011&id=302951

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.