Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΣΥΡΟΣ Έπιασαν τους απατεώνες που υπόσχονταν συντάξεις

Σε όλα τα νησιά περιόδευε το ζευγάρι των απατεώνων που υποσχόταν πρόσθετα επιδόματα και συντάξεις σε ηλικιωμένους, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά! Ο 50χρονος άνδρας συνελήφθη στην Ερμούπολη , ενώ η 46χρονη συνεργός του αναζητείται και τα στοιχεία της είναι γνωστά στις αρχές.

Ο 50χρονος εκτελούσε χρέη μεταφορέα της συντρόφου του που αναλάμβανε τη «δύσκολη δουλειά», να πείσει δηλαδή τα υποψήφια θύματά της ότι πρόσχημα ότι εκπροσωπεί έναν ανύπαρκτο οργανισμό που βοηθά τους συνταξιούχους και να τους πάρει τα χρήματα που απαιτούνταν για να ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να τους εξασφαλίσει δήθεν μια πρόσθετη σύνταξη ή ένα μηνιαίο επίδομα!

Με τον τρόπο αυτό, πριν από λίγες ημέρες η ψηλή λεπτή και με κοντά μαύρα μαλλιά απατεώνισσα έπεισε μια 87χρονη στην περιοχή της Λάρδου στην Ρόδο πώς θα εξασφάλιζε δεύτερη σύνταξη ως ανάπηρη και της πήρε 700 ευρώ. Η γριούλα, όμως, υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησε τα χρήματα πίσω. Τότε, η απατεώνισσα τα άρπαξε και τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα έκοψε το καλώδιο του τηλεφώνου!

Αυτή ήταν μια από τις πέντε περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν. Άλλη μια έγινε στις 8 Αυγούστου στην περιοχή του Αρχαγγέλου της Ρόδου και άλλες τρεις στην Σύρο την περασμένη Τετάρτη! Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της 46χρονης συνεργού του συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.