Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πρωτοβουλίες ενάντια στη συγχώνευση των λυκείων της Σύρου

1.  Στις 9-5-2011 – υπενθυμίζουμε – το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης είχε ομοφώνως ψηφίσει (Απόφαση 127η) ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση των 2 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) Σύρου σ’ένα (1) Λύκειο απ’το σχολικό έτος 2011-12, όπως απεφάσιζε  - για όλη την Ελλάδα – Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) της Υφυπουργού Παιδείας κας Εύης Χριστοφιλοπούλου. Ένα σημείο του ψηφίσματος ήταν και η δικαστική προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης – όπως είχε προτείνει ο Δημοτικός μας Σύμβουλος στο Συμβούλιο με το επιχείρημα ότι η Απόφαση «είναι νομικά διάτρητη» -, εφόσον η Νομική Υπηρεσία του Δήμου  κρίνει ότι υπάρχει νομικό έδαφος για προσφυγή.
2.  Προς υλοποίηση της Απόφασης του Συμβουλίου και προς διευκόλυνση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου – λόγω και πολλού φόρτου εργασίας της – ο  Δημοτικός μας Σύμβουλος Ανδρέας Τζίνης  πήρε ατομική πρωτοβουλία και συνέταξε νομικό κείμενο προσφυγής 22 σελίδων και 15ωρης εργασίας, το οποίο η Νομική Υπηρεσία θεώρησε ορθό  - και σε συνεννόηση διά του Συμβούλου μας και με τον κ. Δήμαρχο, - και, πλαισιώνοντάς το, το κατέθεσε ως προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας εκ μέρους του Δήμου κατά της συγχωνεύσεως των 2 ΓΕΛ Σύρου στις 27-5-2011 (Αρ. πρωτ. 1470/2011). Ως Δημοτική Κίνηση ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Νομική Υπηρεσία Δήμου και, ιδίως, τον κ. Νικόλαο Βιτάλη, δικηγόρο του Δήμου, ο οποίος και κατέθεσε την προσφυγή.
Β.  Πρωτοβουλίες-προτάσεις μας για περαιτέρω.
1.  Προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο βάσει της 127 Απόφασης Συμβουλίου:
α’. Να συνταχθεί «Δελτίο Τύπου» του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης προς πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου ν’ αναφέρονται: (Ι) Η προσφυγή Δήμου στο Συμβούλιο Επικρατείας. (ΙΙ) Η δυσαρέσκεια προς την – και πάλιν – Υφυπουργό Παιδείας για τη στάση της να έχει έλθει 21-3-2011 στη Σύρο αφήνοντας «ανοιχτό» το θέμα συγχωνεύσεως των 2 ΓΕΛ, ενώ η Υπουργική της Απόφαση (Υ.Α. 29988/Δ4/16-3-2011), που τα συγχώνευε, είχε ημερομηνία υπογραφής 7 ημέρες πριν! Τελικώς – και διά της προσφυγής μας (εμπρόθεσμη κατάθεση) – απεδείχθη ότι 21-4-2011, δηλ. 1 μήνα μετά, κυκλοφόρησε το ΦΕΚ δημοσίευσης τής εν λόγω Απόφασης – και έκτοτε ισχύει!!... (ΙΙΙ) Το αίτημα Δήμου ανάκλησης της συγχώνευσης των 2 ΓΕΛ Σύρου. (ΙV) Έκκληση προς το Συμβούλιο Επικρατείας για γρήγορη εκδίκαση της προσφυγής Δήμου.
β’.  Να συνταχθεί και ν’αποσταλεί προς το Συμβούλιο της Επικρατείας επιστολή για γρήγορη εκδίκαση προσφυγής Δήμου. Η Δημοτική μας Κίνηση – διά του Συμβούλου της - διατίθεται να συντάξει κατ’αρχήν τα 2 προαναφερθέντα κείμενα.
γ’.  Να επικοινωνήσει ο κ. Δήμαρχος με την κα Υφυπουργό.

2.  Αν ο κ. Δήμαρχος δεν επιθυμεί να πράξει τ’ ανωτέρω, η Δημοτική Κίνησή μας θ’ αναλάβει η ίδια να  συντάξει και ν’ αποστείλει τα προτεινόμενα κείμενα, καθώς και να επικοινωνήσει με την κα Υφυπουργό.

ΣΥΡΑ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ’ΟΝΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.