Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σεμινάρια Ερμούπολης 2011 (2 έως 10 Ιουλίου)



Τα «Σεμινάρια της Ερμούπολης» κλείνουν 27 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και ανανεώνουν και φέτος το ετήσιο ραντεβού με συναντήσεις που θα γίνουν από τι 2 έως τις 10 Ιουλίου 2011 στη φιλόξενη πρωτεύουσα της Σύρου. Η μελέτη του αστικού χώρου, τα ζητήματα κατοικίας, η θέση των μεταναστών στον αστικό ιστό και η σχέση πόλης υπαίθρου, οι κοινωνικές και πολιτισμικές προσλήψεις του Αιγαίου και του αιγαιακού τοπίου, τα τοπικά αρχεία, η διάσωση και η αξιοποίησή τους από την ιστορική έρευνα, το διαδίκτυο και οι ποικίλες μορφές δικτυώσεις που παρέχει στους χρήστες του, οι ευκαιρίες που παρέχει το Ίντερνετ για εναλλακτική ενημέρωση, προσωπική και δημόσια έκφραση και τέλος ο ρόλος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη Δημόσια Διοίκηση και στη βελτίωση των λειτουργιών του κράτους, ιδιαίτερα μάλιστα στο επίπεδο των Δήμων, αποτελούν μια πολύχρωμη δέσμη θεμάτων που διαφέρουν μεταξύ τους συνδέονται όμως από την κοινή διάθεση να αναδείξουν όψεις του σύγχρονου προβληματισμού στις επιστήμες του ανθρώπου και στη μελέτη των κοινωνικών φαινομένων. Η ιστορία της Ερμούπολης και των ανθρώπων της είναι όπως κάθε χρόνο παρούσα στα Σεμινάρια με ανακοινώσεις και με εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 5ης Ιουλίου 2011 και θα είναι αφιερωμένη στον παλαιό δήμαρχο της πόλης Νίκο Φιλάρετο. 
Τα «Σεμινάρια της Ερμούπολης 2011» διοργανώνονται από το Επιστημονικό και Μορφωτικό Ίδρυμα Κυκλάδων και το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Οι εργασίες τους στις οποίες θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις 90 περίπου ομιλητές, θα διεξαχθούν στην Αίθουσα ΓΑΚ Κυκλάδων (Πλατεία Μιαούλη) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Αίθουσα παλαιού 1ου Γυμνασίου Σύρου). Ώρες διεξαγωγής 9:30-πρωί, 18:30-21:00 απόγευμα.
Τα «Σεμινάρια της Ερμούπολης» είναι φέτος αφιερωμένα στη μνήμη της Ευης Ολυμπιτου, που αγάπησε τα Σεμινάρια, δούλεψε επί πολλά χρόνια για την πραγματοποίησή τους με κέφι και ενθουσιασμό και τα πλούτισε με το επιστημονικό έργο και την παρουσία της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
http://www.eie.gr/nhrf/institutes/inr/news/SEMINARIA_Syros_new%202011.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.