Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μάνου Ελευθερίου ΠΡΙΝ ΑΠ’ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ-ΑΕ Λάμπης Ταγματάρχης και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μάνου Ελευθερίου
ΠΡΙΝ ΑΠ’ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011, στις 7:00 μ.μ., στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
(Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, Λ. Μεσογείων 432, Αθήνα).

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Λάμπης Ταγματάρχης. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Λένα Διβάνη, πανεπιστημιακός-συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ-ΑΕ. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας και ο συγγραφέας. Η Σοφία Παπάζογλου, η Ελένη Πέτα, ο Παναγιώτης Μάργαρης και ο Γιώργος Παπαχριστούδης θα μας προσφέρουν μουσικές και τραγούδια βασισμένα σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι ακροάτριες και οι ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα
να εξασφαλίσουν προσκλήσεις από τις εκπομπές του σταθμού.
Συντονιστείτε στους 103.7 στα fm.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μια συναρπαστική σύναξη άυλων και αόρατων ηθοποιών και θεατρικών ρόλων οι οποίοι έπαιξαν ή ακούστηκαν στα τέσσερα θέατρα της Ερμούπολης πριν από εκατό και εκατόν πενήντα χρόνια. Αυτόν τον χώρο διάλεξαν για να λύσουν προβλήματα της αγάπης και του έρωτα, της σκηνής και της ζωής τους, να συναντήσουν οι ηθοποιοί τους ρόλους που τους βασάνισαν και, αν μπορούσαν, να ξαναφτιάξουν τις μεταξύ τους σχέσεις.
Ένα μεθυστικό απόγευμα λίγο πριν απ' το ηλιοβασίλεμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, τόμους με πεζά, λευκώματα και τέσσερις τόμους για το «Θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ό αιώνα, 1901-1921», καθώς και την ανθολογίαΕρμούπολη, Μια πόλη στη λογοτεχνία (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2004). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά τουO καιρός των χρυσανθέμων (METAIXMIO, 2004). Ως στιχουργός έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους έλληνες συνθέτες. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά του Η γυναίκα που πέθανε δύο φορές (2006), Ο άνθρωπος στο πηγάδι (2008) καθώς και η συλλογή διηγημάτων του Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ (2007). Επίσης το φθινόπωρο του 2010 κυκλοφόρησαν η ποιητική του συλλογή Ο νοητός λύκος καθώς και ο θεατρικός μονόλογος Ο γέρος χορευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.