Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Mε ελαφρότητα πραγματοποιεί κριτική η παράταξη «Σύρος- Δύναμη Ανάπτυξης»

Σε σχέση με την κριτική που ασκήθηκε από την παράταξη «Σύρος- Δύναμη Ανάπτυξης» κατά του Δήμου , ο Δήμος Σύρου –Ερμούπολης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυσάρεστη εντύπωση μας προκάλεσε η ελαφρότητα με την οποία πραγματοποιεί κριτική η Παράταξη «Σύρος- Δύναμη Ανάπτυξης» σχετικά με διάφορα θέματα του Δήμου, χωρίς να προβληματισθεί στο ελάχιστο για το ενδεχόμενο να δυσφημίσει εν όψει της κρίσιμης τουριστικής περιόδου και να κάνει ζημιά.
   Ήδη, πανικόβλητοι επιχειρηματίες από την Βάρη μας ζητούν να επέμβουμε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια γύρω από τη Βάρη, η οποία έχει μια ζηλευτή και αξιόλογη παραλία και δεν είναι ασφαλώς όπως την παρουσιάζει μέσα στον αντιπολιτευτικό του οίστρο ο άνω συνδυασμός. ΄Αλλωστε το ρέμα αυτό προϋπάρχει εδώ  και δεκάδες χρόνια και δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά μόλις κατά το τελευταίο εξάμηνο.
   Φαίνεται ότι τα μέλη του συνδυασμού αυτού θεωρούν πως στα καθήκοντά τους  ως δημοτικοί σύμβουλοι είναι είτε να τριγυρνούν και να βγάζουν φωτογραφίες για τα «κακώς κείμενα», ως άλλοι δημοσιογράφοι, και δή του εύκολου ρεπορτάζ, είτε να ενημερώνονται από τον Δήμο για το ποιες εργολαβίες είναι σε εξέλιξη και λίγο πριν την αποκατάσταση να προφταίνουν να παίρνουν φωτογραφίες προς επιβεβαίωση των σαθρών ισχυρισμών τους.
   Γιατί πράγματι είναι ήδη γνωστό ότι για τον καθαρισμό των χόρτων έχει ήδη γίνει διαγωνισμός, ενώ για τις παραλίες ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών. Βέβαια τα μέλη της Παράταξης γνωρίζουν πολύ καλά, ή τουλάχιστον όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου αναγκαστικά, και ειδικά φέτος – πρώτη χρονιά του ενιαίου Δήμου-, ψηφίστηκε τον Απρίλιο.
   Είναι γνωστό ότι με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων είχε συνεργασία ο Δήμαρχος και άλλοι επιτελείς του Δήμου μόλις την περασμένη εβδομάδα σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης.
   Δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να κάνει τον συνήγορό τους ο κ. Πάπιτσης, αν κάτι δεν πήγαινε καλά μεταξύ του κεντρικού Δήμου και των Κοινοτήτων. ΄Αλλωστε, ήδη οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ήδη έχουν το σχετικό ποσό της πάγιας προκαταβολής που προσδιορίζει ο νόμος και μπορούν να κινηθούν άμεσα για την επίλυση προβλημάτων. Η εντολή του δημάρχου είναι να αποκεντρωθούν δε στο μέλλον όσο γίνεται περισσότερες αρμοδιότητες σε αυτές.
   Θα πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη του συνδυασμού «Σύρος  - Δύναμη Ανάπτυξης» και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του κ. Γιώργος Πάπιτσης, ότι είναι θεμιτή κάθε φιλοδοξία, αρκεί να μην γίνεται  προσπάθεια να ικανοποιηθεί μέσα από διαδικασίες και μέσα που δυσφημίζουν το νησί και βλάπτουν τον τόπο.
     Τέλος, μόνο ως αστείος μπορεί να χαρακτηριστεί ο ισχυρισμός ότι οδηγούμε το Δήμο σε χρεοκοπία, γιατί έχουμε υπερβολικά υψηλούς προϋπολογισμούς για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Γιατί εμείς έχουμε δοκιμαστεί επί σειρά ετών και διαπιστωμένα είμαστε από τους λίγους υγιείς και πλεονασματικούς Δήμους στην Ελλάδα.

   Τους ρωτάμε λοιπόν ποιες είναι κατά την γνώμη τους οι σπατάλες που γίνονται στα νομικά πρόσωπα. Διαφωνούν με την λειτουργία και τη στήριξη από τη πλευρά του Δήμου των Παιδικών Σταθμών, των ΚΑΠΗ στην πόλη και τα χωριά, ή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»; Μήπως διαφωνούν με τη συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, των πολιτιστικών υποδομών και των Μουσείων; Ή διαφωνούν με τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις , που μόνο από τις Η.Π.Α. προβλέπεται να φέρουν 700 άτομα φέτος το καλοκαίρι, και μόνο για ένα από τα πολλά φεστιβάλ που πρόκειται να γίνουν; Ή εν τέλει διαφωνούν με τους προϋπολογισμούς των νομικών προσώπων που ομόφωνα ,(δηλαδή και από τους ίδιους) έχουν ψηφιστεί.
   Ας μη φοβάται λοιπόν η μείζων μειοψηφία ότι θα «ρίξουμε» το Δήμο στα βράχια. Αν κινδυνεύει ο Δήμος από κάτι, είναι από τις αλόγιστες πολιτικές και τις άστοχες διαχειρίσεις ορισμένων στο παρελθόν. Ήδη, άρχισαν να έρχονται στο Δήμο, οι πρώτοι «λογαριασμοί», δηλαδή οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν αγωγές πολιτών για χρέη του Κ.Ε.Κ. Φερεκύδης, ( του τέως Δήμου ΄Ανω Σύρου), και από ό,τι έχουμε πληροφορηθεί η συνέχεια των αγωγών αυτών θα είναι μεγάλη και πολύ  δύσκολη για το Δήμο. Ας είναι λοιπόν προσεκτικοί όταν μιλούν για «σπατάλη»και «χρεοκοπία» που σίγουρα επέρχεται στο Δήμο, γιατί θα πρέπει μάλλον πρώτα να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλούν για δήθεν αμαρτίες των άλλων, όταν οι δικές τους αμαρτίες δεν έχουν τελειωμό».

                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.