Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

H ΔΟΥ Σύρου στις πρώτες θέσεις απόδοσης



Τη λίστα με την απόδοση κάθε εφορίας όσον αφορά την ολοκλήρωση των ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Η ΔΟΥ με την υψηλότερη απόδοση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των υποθέσεών της είναι η Α' ΔΟΥ Αθηνών, η οποία από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ώς και τις 30 Μαΐου είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο του 64,95% των υποθέσεών της.

Ακολουθούν οι ΔΟΥ Βόνιτσας με 70,33%, η ΔΟΥ Δελβινακίου με ποσοστό 72,97%, Διδυμοτείχου με 73,72%, Ελασσόνας με 77,06%, Ιθάκης με 78,95%, Κυθήρων με 74,66%, Λιδωρικίου με 73,26%, Μετσόβου με 64,44%, Ναυπλίου με 65,20%, Σαπών με 65,13%, Σιάτιστας με 82,11% και Σύρου με 72,86%.
Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται οι εφορίες που έχουν ακόμη και μηδενικό ποσοστό απόδοσης. Δηλαδή, από την Πρωτοχρονιά μέχρι και σήμερα δεν έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο σε καμία υπόθεση!

Σε αυτές συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες του Αμυνταίου, της Δημητσάνας, του Ζαγκλιβερίου, της Καλαμπάκας, της Καρύστου, των Κρεστένων και του Τυμπακίου.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία των εφοριών έχουν αναρτηθεί με όλες τις λεπτομέρειές τους και στο Διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.gsis.gr/doyaudit/, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρχει τακτική ενημέρωση έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βλέπει και στο μέλλον τις επιδόσεις κάθε εφορίας.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο, «η ανάρτηση των στοιχείων προάγει τη διαφάνεια στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, επειδή επιτρέπει στους φορολογούμενους πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των διασταυρώσεων και άλλων ενεργειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής που εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών και τις υπηρεσίες του, την αποδοτικότητα της κάθε υπηρεσίας στο χειρισμό υποθέσεων, καθώς και τη λεπτομερή πορεία των αντίστοιχων εσόδων ανά ημέρα».

Λίαν συντόμως θα ανέβουν στο Διαδίκτυο και άλλοι δείκτες απόδοσης των οικονομικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.