Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ερώτηση για τη διακοπή λειτουργίας Αθλητικού Γυμνασίου Ερμούπολης

Το Αθλητικό Γυμνάσιο Ερμούπολης διέκοψε τη λειτουργία του στα μέσα της χρονιάς και στους μαθητές ανακοινώθηκε η ανακατανομή τους στα τμήματα που λειτουργούν στο πλαίσιο του 3ου Γυμνασίου της πόλης.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη για τους μαθητές που φοιτούσαν στο Αθλητικό Γυμνάσιο είχε δρομολογηθεί από τις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη μη πρόσληψη Γυμναστών. Δύο μήνες αργότερα, το Νοέμβριο, οι γονείς υποχρεώθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις για την ίδια μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης με την παράλληλη διαβεβαίωση του υπεύθυνου της β/βάθμιας Εκπαίδευσης ότι θα προσλαμβάνονταν σύντομα οι απαραίτητοι Γυμναστές.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Δήμου Ερμούπολης εκφράζει  τη διαμαρτυρία της για τη διακοπή της λειτουργίας του Αθλητικού Γυμνασίου «στο μέσο μάλιστα της σχολικής περιόδου» τονίζοντας ότι δεν ελήφθησαν υπόψη «οι ανάγκες των παιδιών, η επιθυμία τους για άθληση , η ανάγκη για μια εκπαιδευτική συνέχεια και συνέπεια».
Με βάση τα προαναφερόμενα,
ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Ποιοι λόγοι οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας του Αθλητικού Γυμνασίου Ερμούπολης στα μέσα της σχολικής περιόδου, όπως και στην υποβάθμιση άλλων παιδαγωγικών δραστηριοτήτων όπως π.χ. της ενισχυτικής διδασκαλίας, επιλογές με αρνητικό αντίκτυπο για την ομαλή παιδαγωγική και αθλητική εξέλιξη των φοιτούντων μαθητών, οι οποίες συρρικνώνουν και υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο;"
αναφέρουν σε ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ Φώτης Κουβέλης,Θανάσης Λεβέντης,Νίκος Τσούκαλης,Γρηγόρης Ψαριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.