Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ελάτε να γνωρίσουμε τους νερόμυλους της Τήνου


 
Στις 18 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα μνημείων που για το έτος 2011 είναι αφιερωμένη στην κληρονομιά του νερού (νερόμυλοι, πηγάδια, υδραγωγεία, γεφύρια, βρύσες, κρήνες κ.ά.). Οι διεθνείς οργανισμοί UNESCO και ICOMOS καθιέρωσαν αυτή την ημέρα για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον πλούτο και τη σημασία των μνημείων του πλανήτη αλλά και για να ευαισθητοποιηθεί για τα μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνημείων τα Αλαλάζοντα Τοπία (αστική εταιρεία  μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος) σε συνεργασία με τον Ενωτικό Σύλλογο Κώμης Περάστρας Μοναστηριών Τήνου, διοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 πεζοπορία κατά μήκος της ρεματιάς που ξεκινάει από τα Λουτρά και καταλήγει στην Κώμη.


Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό οικισμό του Λαζάρου, το ιδιαίτερης ομορφιάς χωριό της Περάστρας που αναπτύσσεται εκατέρωθεν της όχθης του ποταμού, τον νερόμυλο του Μπελώνη αλλά και πολλά άλλα μνημεία που σχετίζονται με το νερό!Σημείο εκκίνησης: ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στα Λουτρά.
Ώρα συνάντησης: 10.00, Σάββατο 16/04
Σημείο τερματισμού: το παρκινγκ της Μέσα Κώμης όπου θα υπάρχει αυτοκίνητο για να μεταφέρει τους οδηγούς πίσω στα Λουτρά.

Πληροφορίες: 22830 41288 και 6983611383
                        Iωάννα Παπασταθοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.