Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Χαρίζεται η ποινή του Χαράλαμπου Κόκκινου

       
Ανακοίνωση της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Αθώος ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προεκλογική του εκστρατεία. Μόλις τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, στις 30 Απριλίου 2014, δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο "χαρίζεται η ποινή που επεβλήθη στον Κόκκινο Χαράλαμπο ... στις 8-2-2012... και αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του..." (ΦΕΚ 554Γ). Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατέχει θέση εκπαιδευτικού και είναι – εκτός των άλλων – πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος και κινδύνευε να βρεθεί στις λίστες των «επιόρκων υπαλλήλων», δηλαδή, να απολυθεί.

Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα στηρίζεται στο άρθρο 47 του Συντάγματος που παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, «να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια». Η απόφαση αυτή εγείρει γενικότερα ερωτήματα, σχετικά με το διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στη δημοκρατική χώρα μας, σχετικά με τη σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής για τη λήψη της απόφασης αυτής, σχετικά με το ήθος αυτών που μας κυβερνούν και βέβαια σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την ισονομία μερικοί στη χώρα αυτή.

Αποδεικνύει όμως και ότι η συμμετοχή σε «ανεξάρτητους» συνδυασμούς ατόμων που έχουν ταυτιστεί με την εξουσία, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα κυρίως από τη ΝΔ, δεν προσφέρει μόνο την προοπτική εκλογής σε δημόσια αξιώματα, αλλά είναι σε θέση να εξασφαλίσει και την εξαφάνιση κάθε έννομης συνέπειας από παράνομη συμπεριφορά. Η περίπτωση του κ. Κόκκινου ο οποίος έχει και άλλες εκκρεμότητες με την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να παρανομείς στην Ελλάδα χωρίς να υφίστασαι  τον κίνδυνο να υποστείς την οποιαδήποτε συνέπεια. Οι μόνοι τελικά που «πλήρωσαν τη νύφη» στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που τέθηκαν σε αργία. Γι’ αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε!

Οι πολίτες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων ας έχουν τα ανωτέρω υπόψη όταν θα κληθούν να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι «ανεξάρτητοι» συνδυασμοί δεν είναι τίποτα άλλο από κρυπτόμενους κυβερνητικούς συνδυασμούς. Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε τις ρίζες τις διαπλοκής και της διαφθοράς και στην Περιφέρειά μας. Ήρθε η ώρα της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Σχετικά με το θέμα ο επικεφαλής της Νησιωτικής Ανατροπής Μπενέτος Σπύρου δήλωσε:

«Η ταύτιση κόμματος και κράτους και η ποδηγέτηση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί για ακόμα μια φορά οργή στους πολίτες που βλέπουν κάποιοι να είναι πιο ίσοι από άλλους απέναντι στο νόμο. Γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια να βγουν από τη ναφθαλίνη τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν και είναι υπεύθυνα για την κατάσταση της χώρας,  νομιμοποιώντας και εξαφανίζοντας τις συνέπειες των αυθαιρεσιών και παράνομων πράξεών τους. Τους επιτρέπουν με τον τρόπο αυτό  να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.