Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Νέος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου ο π. Πέτρος Στεφάνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΥΡΟΥ, ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

Κατόπιν παραιτήσεως από τα επισκοπικά καθήκοντα, λόγω ορίου ηλικίας, του Σεβασμιότατου Επισκόπου , π. Φραγκίσκου Παπαμανώλη,  ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού έκανε δεκτή την παραίτησή του, ονόμασε Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης, τον Πανοσιολογιότατο π. Πέτρο ΣΤΕΦΑΝΟΥ, μέχρι τώρα Εφημέριο των Ενοριών Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία και Αγίου Ιωσήφ στο Βήσσα της Σύρου.
Ο νέος Επίσκοπος θα αναλάβει τα καθήκοντά του με την εις Αρχιερέα Χειροτονία του, η οποία θα γίνει στις 2 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, στην Πλατεία του Προσκυνήματος της Παναγίας της Φανερωμένης.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Επισκόπου οι Εφημέριοι και όσοι κατέχουν θέσεις διακονίας στην τοπική Εκκλησία διατηρούν την θέση τους, εκτός από τους κατέχοντες την θέση του Γενικού Βικαρίου, που, σύμφωνα με τον Κανόνα 481 του Κανονικού Δικαίου, αυτομάτως εκπίπτουν με την παύση των αρμοδιοτήτων του Επισκόπου που τους ονόμασε.
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο εκλεγμένος Επίσκοπος γεννήθηκε στην Ερμούπολη, στις 17 Αυγούστου 1963, από τον Στέφανο Στεφάνου και τη Μαρία Μαραγκού. Αποφοίτησε από το Λύκειο στην Ερμούπολη το 1981. Έλαβε το πτυχίο στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) το 1986. Έζησε στη Μοναστική Κοινότητα των Πατέρων Ιησουιτών κατά τα έτη 1986-1988. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία από 11/7/1988 έως 11/4/1990.
Το 1990 ζήτησε να ενταχθεί στον Εφημεριακό Κλήρο της Σύρου και έγινε δεκτός. και πραγματοποίησε τις φιλοσοφικές και θεολογικές του σπουδές στο Θεολογικό Πανεπιστήμιο της Βορείου Ιταλίας στην Πάντοβα Ιταλίας από 20/09/1990 έως 29/11/1995.
Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Επίσκοπο Σύρου Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη στις 26/6/1994 στο πανσυριανό Προσκύνημα της Φανερωμένης, και ιερέας από τον ίδιο Επίσκοπο στις 15/7/1995, πάλι στη Φανερωμένη.
Από τότε υπηρετεί ως εφημέριος στις ενορίες Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία και Αγίου Ιωσήφ στον Βήσσα έως σήμερα. Είναι ο Διαχειριστής στα οικονομικά της Επισκοπής Σύρου και από το 2001 ιεροδιδάσκαλος σε Γυμνάσιο της Σύρου.
Η Επισκοπική του χειροτονία θα γίνει, με προεξάρχοντα τον Επίσκοπο  π. Φραγκίσκο και τους συγχειροτονούντες Αρχιεπισκόπους: Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, των Καθολικών της Αθήνας, τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, Νάξου–Τήνου και όλων των Ιεραρχών της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη, 2 Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην Πλατεία του προσκυνήματος της Παναγίας της Φανερωμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.