Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Όχι στο σύγχρονο επιθεωρητισμόΚοινή ανακοίνωση των συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
 και ΕΛΜΕ στο Ν. Κυκλάδων


H περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για ακόμη μια φορά, προωθούν  τον σύγχρονο επιθεωρητισμό. Με την απόφαση υπ. 4789/ 9-5-2014 του Δ.Σ του ΙΕΠ ξεκινάει, από το Νότιο Αιγαίο και την Πελοπόννησο, ο νέος κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους διευθυντές σχολικών μονάδων στο Π.Δ. για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μετά τα σεμινάρια παρωδία έξω από το υπουργείο Παιδείας, με τη συνδρομή των ομάδων ΔΙΑΣ, την σκυτάλη παίρνουν τώρα οι κατά τόπους διευθύνσεις με στόχο την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. 

Το Π.Δ. για την ατομική αξιολόγηση είναι ένα μείγμα νεοφιλελεύθερων και νεοσυντηρητικών εκπαιδευτικών συνταγών αγγλοσαξονικής έμπνευσης, που επιδιώκει να συνδέσει την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού με τη μισθολογική καθήλωση, την εργασιακή επισφάλεια και τις απολύσεις. Το Π.Δ βασίζεται στον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό και τη διοικητική  αυθαιρεσία, καλλιεργεί την πειθάρχηση και την υποταγή, ενοχοποιώντας τον εκπαιδευτικό για τις κοινωνικές και μορφωτικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Προωθείται το φθηνό σχολείο της αγοράς, ένα σχολείο στο οποίο η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και των μαθητών αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα και στερούνται δικαιωμάτων, ένα σχολείο όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια, ο ασφυκτικός έλεγχος της ελευθερίας της σκέψης, ο φορμαλισμός, η αυτολογοκρισία, η αυθαιρεσία και η υποταγή στους εκάστοτε ισχυρούς.

Από αυτή την άποψη, οι σύλλογοι Π.Ε και οι ΕΛΜΕ που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε να καταργήσουμε στην πράξη την αξιολόγηση και θα ματαιώσουμε, με κάθε συνδικαλιστικό μέσο (απεργία, στάσεις εργασίας), τα σεμινάρια της ντροπής.

·         Καλούμε τους συναδέλφους / ισσες διευθυντές / ντριες να μη συμμετέχουν στη διαδικασία της “επιμόρφωσης” και να συνταχθούν με το εκπαιδευτικό κίνημα.

·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους / ισσες να συνεχίσουν τη μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση στην κατεύθυνση της ανατροπής του σύγχρονου επιθεωρητισμού και της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΘΗΡΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ Π. ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ, ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΝΑΞΟΥ-Μ.ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΑΔΩΝ – ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ,  ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ ,  ΕΛΜΕ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.