Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δεν έχουμε δικαίωμα για πειραματισμούς στην πλάτη των άλλων

Μπήκαμε σε μια νέα εποχή με το Νέο Ενιαίο Δήμο, όμως με παλιές παρωχημένες νοοτροπίες από τη Δημοτική Αρχή, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ. Τα ίδια παντού, στη συνεργασία και αξιοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του, του Σωματείου Εργαζομένων, των Επιχειρηματιών του Νησιού. Παρατηρούμε και θαυμάζουμε κινήσεις στα διπλανά νησιά, Τήνο, Νάξο, κ.λπ., καθώς συγκεντρώνονται υπό την Αιγίδα του Δήμου συζητάνε και συναποφασίζουν για τις δράσεις τους για τη Θερινή Περίοδο.
Ο Δήμος μας με τον τίτλο της Δημοτικής Πλειοψηφίας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΡΑ», μόνο δημοκρατικές διαδικασίες δεν εφαρμόζει. Δε συζητά, δε δέχεται προτάσεις, ακολουθεί το δικό του μονόδρομο - της συρρίκνωσης των υπηρεσιών - Υγείας, Παιδείας, της Τοπικής Οικονομίας, της Αγοράς, του Τουρισμού, της αύξησης της ανεργίας, των λουκέτων, των νέων που μεταναστεύουν για να βρουν κάπου αλλού σε μια άλλη πατρίδα ένα καλύτερο αύριο και ένα καλύτερο μέλλον.
Όλα πρόχειρα και όλα στο πόδι, σοβαρά θέματα και άλλα. Μπροστά στις ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με στημένη την επιχειρηματική τάξη απέναντι, τι προσδοκούμε;;; τι θα γίνει με τον Προϋπολογισμό μόλις (10.000 ευρώ) του Πανσυριανού Καρναβαλιού, το οποίο έχει το Μεγαλεπήβολο στόχο να γίνει Εθνικής εμβέλειας και το Πρώτο στην Ελλάδα;  Τι θα καλύψει; Αυτό της Ερμούπολης;;; Ή της Άνω Σύρου;;; Τα Κούλουμα στα Χωριά;;; Μη γελιόμαστε ένα Πανηγύρι για μας είναι να βγούμε να ξεδώσουμε ή να δώσουμε. Δεν πιστεύει κανείς ότι αυτή η ΚΙΝΗΣΗ έχει στόχους, μέλλον και προοπτική.
Δεν μπορείς να πετύχεις, μέτρα, εκδηλώσεις, αλλαγές, έργα, όταν ένας «τραβά» εδώ και άλλος εκεί. Το είπαμε ξανά και ξανά, ας κατέβουν από τα καλάμια που καβάλησαν. Πρώτα για να μη χτυπήσουν και δεύτερον γιατί ο τόπος μας έχει «μείνει» πολύ πίσω. Το αποδεικνύουν τα στοιχεία ακράδαντα, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, τα ΛΟΥΚΕΤΑ της ΑΓΟΡΑΣ, της στασιμότητας των ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, το βλέπουμε κάθε μέρα. Δεν έχουμε δικαίωμα για πειραματισμούς στην πλάτη των άλλων. Έχουμε δυνατότητες, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Δεν το βλέπουμε γιατί καθημερινά γίνεται το ανάποδο. Είμαστε καλοπροαίρετοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε παντού, πρέπει όμως να αλλάξει νοοτροπία ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, η εξουσία που «διακατέχει» ορισμένους. Όλοι πρέπει να γίνουμε εργάτες στο ίδιο ΕΡΓΟ της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, να θέσουμε στόχους και να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε, ΔΗΜΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΤΕΣ να πάμε μπροστά και όχι στο λάθος δρόμο που η Δημοτική Αρχή οδεύει το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.