Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η «θεομηνία» της στάθμευσης

Δύο εικόνες, χίλιες λέξεις! Για μία ακόμη φορά έρχονται τα γεγονότα να μας επιβεβαιώσουν. Οι φωτογραφίες δηλώνουν ολοφάνερα την αντίθεση σε όλο της το μεγαλείο. Το Νησάκι άδειο κατά την περίοδο που είναι επί πληρωμή η στάθμευση. Το Νησάκι γεμάτο από αυτοκίνητα όταν η στάθμευση για όλους είναι δωρεάν.
Η σημερινή εικόνα στην περιοχή Νησάκι δεν θυμίζει σε τίποτα τη «σταθμευμένη» επί μήνες απουσία στον ίδιο χώρο.
Με τα γεγονότα που βιώνουμε ερχόμαστε στο σημείο να απορούμε για το πόσο μπορούν να «επιβληθούν» τα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα η πρόσφατη «θεομηνία» των προηγούμενων ημερών στα κυριολεκτικά ανεδαφικά μέτρα που συνεχίζει να στηρίζει η Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας σχετικά με το ζήτημα της στάθμευσης στο Νησάκι.
Έπρεπε να καταστραφεί εξ αιτίας της κακοκαιρίας η μπάρα, να ανοίξει ο δρόμος, να γκρεμίσουν τα πεζούλια για να μπορέσουν ελεύθερα οι κάτοικοι του νησιού να σταθμεύουν ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι ίδιοι στις δουλείες τους όσο και οι καταστηματάρχες της πόλης;
Είναι φανερό ότι με την πρώτη ευκαιρία ο χώρος γεμίζει από οχήματα, «κινείται» η αγορά και ως ένα βαθμό αποσυμφορίζεται ο παραλιακός δρόμος. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια που ισχύουν τα μέτρα, η πόλη ασφυκτιά από διπλοπαρκαρίσματα. Τα μέτρα τα οποία επιμένει να στηρίζει η Δημοτική Αρχή διογκώνουν την κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κυκλοφοριακό χάος. Δεν αποφεύγονται η στάση αλλά και η παράνομη στάθμευση στον παραλιακό δρόμο και μπλοκάρει η βασική αρτηρία στην οποία πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων.  
Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν μετά την αποκατάσταση όλων των ζημιών στο Νησάκι θα εξακολουθήσει η Δημοτική Αρχή να εμμένει στις θέσεις της παραβλέποντας την εικόνα της πόλης αλλά και τις ανάγκες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.