Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνεδρίαση τοπικών συμβουλίων Άνω Σύρου , Πάγου και Φοίνικα

Τα Τοπικά Συμβούλια της Άνω Σύρου του Πάγου και του Φοίνικα συνήλθαν κατά τόπους χθες το απόγευμα, ώστε να συζητήσουν βασικά ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητές τους και άλλα θέματα.
Η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου του Πάγου ξεκίνησε στις 6μμ. έχοντας στο επίκεντρο της συζήτησης τα παρακάτω θέματα:
Πρώτον, την επανεξέταση του έργου για υπογείωση δικτύων ύδρευσης σε διάφορες περιοχές της τοπικής κοινότητας.
Δεύτερον, το ζήτημα μετατόπισης δύο στύλων της ΔΕΗ οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο του οικισμού.
Τρίτο και πολύ σημαντικό ζήτημα τη δρομολόγηση ενός μεταφορικού μέσου με σκοπό να μετακινούνται και να εξυπηρετούνται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα αναφορά έγινε και στο ζήτημα της αξιοποίησης του δημοτικού γηπέδου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βέβαια τέθηκε το θέμα της οργάνωσης του τοπικού συμβουλίου ώστε να αποτελεί ζωτικό όργανο για το χωριό.
Εκφράστηκε έντονα η ανασφάλεια από τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης» για το αν θα παρθούν αποφάσεις που θα στηρίζουν τα τοπικά συμβούλια και δεν θα τα αποδυναμώνουν με απώτερη συνέπεια την «περιθωριοποίηση» του χωριού.   
Στο συμβούλιο εκτός των τοπικών συμβούλων παρευρέθησαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Πάπιτσης και ο δημοτικός σύμβουλος Ερμούπολης Βεντούρης Πρίντεζης, έθεσαν έντονα τους προβληματισμούς τους για την οργάνωση του Ενιαίου Δήμου και την ερήμωση των χωριών, πρότειναν δε παράλληλα με τις αρμοδιότητες θα πρέπει να υπάρξει προσωπικό στα χωριά που θα αξιοποιηθεί για τις καθημερινές ανάγκες και την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Άνω Σύρου συνεδρίασε στις 8μμ. για τα εξής θέματα: Πρώτα τέθηκαν κάποια ζητήματα από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου που αφορούν τη γενικότερη αναζωογόνηση του οικισμού της Άνω Σύρου.
Στη συνέχεια οι σύμβουλοι προχώρησαν στην «προέγκριση» για το άνοιγμα ενός καταστήματος στην περιοχή Βαποράκι ενώ μετά αναφέρθηκε και το ζήτημα της δημοτικής συγκοινωνίας.
Συγκεκριμένα έγινε πρόταση από τη σύμβουλο της δημοτικής παράταξης «Σύρος  - Δύναμη Ανάπτυξης» Τερέζα Δαλεζίου ώστε η συγκοινωνία που εξυπηρετεί την περιοχή Δήλι να εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Άνω Σύρου, να περνάει δηλαδή το λεωφορείο και από την Καμάρα για ευκολότερη μετακίνηση και των Απανωσυριανών.
Το ζήτημα που απασχόλησε έντονα στο συμβούλιο ήταν η μη συγχώνευση – κατάργηση του δημοτικού σχολείου της Άνω Σύρου. Στο ίδιο θέμα έγινε λόγος και για τη δημιουργία μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετεί βασικές ανάγκες των παιδιών του δημοτικού αλλά και κάποιες ενέργειες που θα επιθυμεί να κάνει ο δήμος. 
Tέλος οι εκλεγμένοι σύμβουλοι συμφώνησαν στην ενασχόληση βασικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές Κίνι, Επισκοπείο και Αληθινή στο επόμενο συμβούλιο ώστε να συζητηθούν εκτενώς.
Στο συμβούλιο έδωσαν το «παρών» από τη δημοτική παράταξη «Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης» ο Γιώργος Πάπιτσης, ο Αντώνης Κρητικός καθώς και η Μαίρη Καράβα υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό «Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης» για το τοπικό διαμέρισμα της Άνω Σύρου.  
Ο Γιώργος Πάπιτσης πρότεινε το θέμα της αναζωογόνησης του Οικισμού της Άνω Σύρου να τεθεί σε Γενική Συνέλευση των κατοίκων, ώστε να δημοσιοποιηθεί και να υποστηριχθεί από αυτούς.
Επίσης πρότεινε ότι θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί το κτίριο Προβελεγγίου το οποίο είχε αγορασθεί επί δημαρχίας του για εκθεσιακό χώρο, η παιδική χαρά για αναψυκτήριο (υπάρχει μελέτη και άδεια οικοδομής), παράλληλα να δοθεί έμφαση με την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας στην προσέλκυση επιχειρήσεων στον οικισμό, παράλληλα δε να δοθούν κίνητρα, μειωμένα δημοτικά και ενεργειακά (ΔΕΗ) τέλη, ώστε να υποστηριχθεί η μόνιμη κατοικία στον οικισμό και να αποφευχθεί η ερήμωση.
Τέλος, το τοπικό συμβούλιο του Φοίνικα ξεκίνησε τη συνεδρίαση στις 8.30μμ. έχοντας στο πλάνο του αρκετά θέματα. Πρώτο και κύριο ήταν η στελέχωση του γραφείου της τοπικής κοινότητας με προσωπικό αλλά και με τον απαραίτητο υποστηρικτικό εξοπλισμό. Εκφράσθηκε και εκεί από την πλευρά του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Νίκου Ρούσσου η αγωνία για το αν θα καταστεί το Τοπικό Συμβούλιο ενεργό και δεν θα παραμείνει ο φτωχός συγγενής του δημοτικού συμβουλίου της Ερμούπολης.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα της επισκευής της δεξαμενής του νερού αλλά και η ανάγκη κάλυψης των προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης του χωριού. Αναφέρθηκαν σχετικά με το ζήτημα η αντικατάσταση παλιών σωλήνων κλπ. Τέλος, λόγος έγινε για το παλιό γεφύρι στο χωριό.
Το τοπικό συμβούλιο του Φοίνικα παρακολούθησε εκτός των συμβούλων και ο δημοτικός σύμβουλος  Βεντούρης Πρίντεζης από τη δημοτική παράταξη «Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης».

«Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.