Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων : καταδικάζει την αδιαλλαξία του Υπουργού Υγείας

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων αποφασίζει ομόφωνα:
 
1. Να καταδικάσει την αδιαλλαξία του Υπουργού Υγείας σχετικά με την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, που θα οδηγήσει στην βέβαιη υποβάθμιση του επιπέδου περίθαλψης των πολιτών και την επαγγελματική εξαθλίωση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.
 
2. Να  καταγγείλει την συνεχή μείωση των δαπανών για την υγεία στα νοσοκομεία (40-60%)   και την στοχευόμενη δια του πολυνομοσχεδίου, κατακρήμνιση των δαπανών για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, μετακινώντας το κόστος στις πλάτες των ασφαλισμένων που ήδη έχουν γονατίσει από τις συνεχής περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους.
 
 
3. Να καταδικάσει επίσης, την από της τηλεοράσεως εντελλόμενη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού του Υπουργείου, ο οποίος καλεί τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ να σαμποτάρουν την δίκαιη απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων του ΙΚΑ.
 
4. Ο Ιατρικός κόσμος ζητά οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ανεπτυγμένες δομές που θα προάγουν την απασχόληση των ιατρών και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όλους τους πολίτες, χωρίς να τους αναγκάζει να πληρώνουν εξ ιδίων την ώρα της ανάγκης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.