Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

KINHMATOΓΡΑΦΟΣ Τι απέγινε η Έλλι

Η Κινηματογραφική λέσχη του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Σύρου παρουσιάζει την ταινία: Τι απέγινε η Έλλι
του Ασγκάρ Φαραντί.

Υπόθεση: Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Ahmad ξαναγυρίζει στην Τεχεράνη και οι παλιοί συμφοιτητές του απʼ το πανεπιστήμιο οργανώνουν προς τιμή του ένα τριήμερο στην Κασπία θάλασσα. Η διασκέδαση αρχίζει αμέσως καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχέδιο της Sepideh, που έφερε μαζί της την όμορφη Elly, δασκάλα της μικρής κόρης της, με την ελπίδα ότι θα «τα φτιάξει» με τον πρόσφατα χωρισμένο Ahmad. Αλλά τα ασήμαντα ψέματα που αρχίζουν να συσσωρεύονται απʼ τη στιγμή που η παρέα φτάνει στην παραλία, γίνονται ξαφνικά μπούμερανγκ όταν η Elly εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει που είναι.
Κριτική: Κόντρα σε ό,τι περιμένετε πηγαίνοντας να δείτε ένα ιρανικό φιλμ, θα εκπλαγείτε με το About Elly! Μακριά από την κατάδειξη κάθε μιζέριας, θα παρακολουθήσετε ένα κοινωνικό φιλμ μυστηρίου και δράματος οι ήρωες της οποίας ανήκουν στην αστική ιρανική τάξη. Μια περίεργη μίξη στοιχείων δηλαδή, που παραδόξως λειτουργούν άψογα και παραδίδουν σαν τελικό αποτέλεσμα μια μινιμαλιστική ταινία παγκόσμιας κλάσης και με τα όλα της.
Κατά μεγάλη ειρωνεία δεν θα παιχτεί -όχι σύντομα τουλάχιστον- στο Ιράν επειδή πρωταγωνιστεί σε αυτή η 'απαγορευμένη' για τη συμμετοχή της στο «Body Of Lies» Golshifteh Farahani.
.
Διακρίσεις:
  • - Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τον Asghar Farhadi
  • - Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca.
  • - Το «About Elly» αποτελεί την επίσημη συμμετοχή του Ιράν για το Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας της 82ης Απονομής Βραβείων της Ακαδημίας.
  • - Πρώτο, με πέντε συνολικά υποψηφιότητες για τα Asia Pacific Screen Awards, ανάμεσα σε 212 υποψήφιες ταινίες από 43 χώρες
στον κινηματογράφο Παλλάς,
την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 9:30.

Είσοδος 6 €


Mαρία Αποστολίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.