Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (www.edupame.gr) Έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού!

Μαζί με την άγρια επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, τη φορολεηλασία, την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος, το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» της αμάθειας και των χορηγών, ήρθαν στη δημοσιότητα και τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων.


Πιο συγκεκριμένα, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ έχει ζητήσει από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να συλλέξουν αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών σε κάθε σχολείο, ποια από αυτά σχολεία πληρώνουν μίσθωμα (νοίκι), καθώς και προτάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων. Ήδη, στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 412/12-04-2010 προβλέπεται από τη νέα σχολική χρονιά η συγχώνευση 4 σχολείων (1 σε Σάμο, 2 σε Αθήνα, 1 σε Ανατολική Θεσσαλονίκη), ενώ με την 41927/Δ4/16-4-2010 υπουργική απόφαση καταργούνται 4 σχολεία (1 στη Φθιώτιδα και 3 στις Κυκλάδες). «Προτεραιότητα» θα δοθεί απ’ ότι φαίνεται στα σχολεία που είναι στο νοίκι.

Η κατεύθυνση αυτή σχετίζεται με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (25-1-10) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του προϋπολογισμού σε όλα τα υπουργεία και συγκεκριμένα κατά 781 εκατομμύρια ευρώ για την παιδεία.

Πρόκειται για συνέχιση της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα, ό, τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες. Την ίδια ώρα, που 1 εκ. ευρώ την ημέρα ξοδεύεται για την συντήρηση των εκστρατευτικών στρατευμάτων στις νατοϊκές αποστολές, εκατοντάδες σχολεία οδεύουν για κατάργηση. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Η απόφαση αυτή θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του Λαού μας. Από κοινού με την κατεύθυνση για 30αρια τμήματα, τον δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο θα λέγονται πια οι ωρομίσθιοι) το τοπίο στην εκπαίδευση, σε λίγα χρόνια, θα θυμίζει αυτό της δεκαετίας του 1950. Με τη μόνη διαφορά πως πλέον χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα. Επίθεση δηλαδή, τόσο στη τσέπη των εργαζόμενων-γονιών, όσο και στα μυαλά των μαθητών. Ταυτόχρονα, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα πως όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, ταξικά συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση και αυτή τη μάχη. Είναι υπόθεση που αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη, καθώς είναι τα δικά της παιδιά που στοιβάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, καταρτίζονται σε εφήμερες δεξιότητες, διδάσκονται την αντιεπιστημονικότητα, τη διαστρέβλωση της αλήθειας, τον αντικομμουνισμό. Να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο απειθαρχίας απέναντι στο μαύρο μπλοκ κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, που έχει την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Απειθαρχία στα 30αρια τμήματα, απειθαρχία στο κλείσιμο των σχολείων, απειθαρχία στην αυτοαξιολόγηση των σχολείων.

Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος. Για να μπορούμε περήφανοι να κοιτάμε τους μαθητές μας στα μάτια, ως δάσκαλοι-παιδαγωγοί των παιδιών του Λαού.


-Δεν τους φοβόμαστε-δε σκύβουμε το κεφάλι!

-Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο.

-Πόλεμος ταξικός για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.

-Παλεύουμε για το σχολείο και την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.