Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ Για το έργο της μαρίνας Σύρου


Το έργο της μαρίνας Σύρου αποτελεί κατεξοχήν παράδειγμα αποτυχημένου έργου. Και όμως, αν δεν είχε μείνει μόνο βιτρίνα για ψηφοθηρικά έντυπα, εν δυνάμει θα μπορούσε να καταστεί πόλος ανάπτυξης και τουρισμού με ιδιαίτερες αξιώσεις. Λανθασμένοι προφανώς χειρισμοί, κατασκευαστικά λάθη αλλά και άλλοι αόρατοι παράγοντες οδήγησαν στη σημερινή τελματώδη κατάσταση.

Υπάρχουν σαφώς ευθύνες τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων όσο και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που με έλλειμμα οράματος στον αρχικό σχεδιασμό, απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό έργο. Το παραμύθι των συνηθισμένων αόρατων «εχθρών» της πόλης και του τέρατος της γραφειοκρατίας δεν περνάει πλέον. Διαφθορά δεν είναι μόνο ο χρηματισμός, είναι και η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε έργα ανεπαρκώς σχεδιασμένα, τα οποία καθίστανται τελικά μη λειτουργικά. “Έργο ζωής” το είχε χαρακτηρίσει ο τότε Αντινομάρχης και νυν Νομάρχης Κυκλάδων, εννοώντας προφανώς...ζωής Μαθουσάλα.

Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι και σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθηθεί η «επιτυχημένη» πρακτική που υιοθετήθηκε από τους τοπικούς φορείς και σε περιπτώσεις όπως αυτές της πολεοδομίας Σύρου, του λιμανιού της Τήνου και άλλων “παρ' ολίγον” αναπτυξιακών έργων, όπου ουδείς ευθύνεται πολιτικά για το οτιδήποτε.

Καλούμε το Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο, τη Νομαρχία αλλά και την Περιφέρεια να δράσουν άμεσα στην κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης και του καταλογισμού των ευθυνών, και να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο για την ολοκλήρωση του έργου ώστε να μη βρεθούμε στην εφιαλτική -εν καιρώ κρίσης- θέση να αναγκαστούμε να επιστρέψουμε 4,5 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλήθεια, αυτά ποιος θα τα πληρώσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.