Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

"Εγκαταλείφθηκαν τα χωριά του νησιού"


Σαν θα περάσεις από τα χωριά μας καταλαβαίνεις την εγκατάλειψη τους, δεν χρειάζεται να ψάξεις η ιδιαίτερη ματιά για να αντιληφθείς την κατάσταση, πάμε πίσω, απογοήτευση, πιο καλά ήταν πριν και άλλα πολλά είναι κουβέντες των ντόπιων στα καφενεία και τις συναντήσεις, δεν μας απαντούν ούτε στις αποφάσεις μας, ούτε στα έγγραφα μας λένε οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων.
Για μικρά και μεγάλα θέματα δεν υπάρχει απάντηση, δεν υπάρχει αρμόδιος, δεν υπάρχουν χρήματα, είμαστε σε κρίση δεν τα βλέπετε, φταίει το μνημόνιο, φταίει ο Καλλικράτης (θα φταρνίζετε συνέχεια εκεί που βρίσκετε).
Περνώντας από τα χωριά ξεκινήσαμε το Φοίνικα μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής μας Παράταξης, συζητήσαμε με τους κατοίκους και τους Τοπικούς, η εικόνα και η αίσθηση που έχουν είναι μία αβεβαιότητα για το μέλλον και τη λύση των προβλημάτων.
Ούτε καν τα καθημερινά δεν αντιμετωπίζονται, οι φωτογραφίες αποδεικνύουν την πραγματικότητα, Κόκκινα παραλία καταπληκτική, η εγκατάλειψη της εμφανής, ψάχνεις να δεις και να βρεις τις ομπρέλες, είναι αόρατες φαίνεται, αφού οι λουόμενοι κάθονται πλάι από το κοντάρι (παλούκι), εκεί
 υπάρχουν τρία στη σειρά, αναρωτιέται κανείς πότε θα μπουν οι ομπρέλες;;; ίσως μετά το καλοκαίρι, ε δεν έχει έρθει ο κόσμος ακόμα, γιατί να μπουν να τις κάψει ο ήλιος;;;
Το άλλο δε αν θέλεις να αλλάξεις μαγιό μη το διανοηθείς, βάλε το φίλο σου να κρατάει πεσέτα, κοντεύει το ένα μέτρο ύψος το δάπεδο από το ρέμα, και για να πας θέλεις άρβυλα, μη διανοηθείς να πας με τις σαγιονάρες του καλοκαιριού, καλού κακού δε πάρε και τα σύνεργα της ορειβασίας θα χρειασθούν, πρέπει να μεταφερθεί η καμπίνα.
Τέλος φεύγοντας και οδηγώντας αντιμετωπίζεις έντρομος μιαν εικόνα δρόμων και χωραφιών γεμάτο ξερά χόρτα, η Σύρος σήμερα είναι μια πυριτιδαποθήκη, μια σπίθα και έγινε ο χαμός, ποιος θα προλάβει αν έχει και λίγο αεράκι;;; η Πυροσβεστική τι λέει γι αυτό;;;
Όλα στο έλεος, στην τύχη, την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, όλα στις καλένδες κι ο Καλλικράτης και η δύναμη εν τη ενώσει, που βαδίζουμε;;; που πάμε;;; Ο Ενιαίος Δήμος ξεκίνησε και οδηγείται σε λάθος δρόμο, ουδεμία οργάνωση, μόνο διάλυση φαίνεται στον ορίζοντα, δίχως προοπτική, αντί να παραμείνουν οι πρώην δήμοι στα καθημερινά και η κεντρική διοίκηση να αναλωθεί με τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη γίνεται το αντίθετο, συγκεντρωτισμός και το παραμικρό πρέπει να εμπλακούν όλοι, μικροπολιτική και τίποτα άλλο.
Το χειρότερο δεν έχουμε χρήματα γι αυτά που ζητάτε… που πήγαν και εξανεμίσθηκαν οι προϋπολογισμοί των δήμων και τα υπόλοιπα του 2010;;;; για να καλύψουν αμαρτίες άλλων…. Είναι σίγουρο δεν είναι τυχαίο που έρχονται οι προϋπολογισμοί των Νομικών προσώπων με κόστος 5.000.000 ευρώ…. Υπερβολή;;;; Σπατάλη;;;; Χρεοκοπία σίγουρα έρχεται…. Οδηγούμαστε σαν δήμος εκεί που οδηγήθηκε το Ελληνικό κράτος, το κακό είναι ότι δεν μαθαίνουμε με τα λάθη των άλλων….



ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Είμαι κάτοικος Ποσειδωνίας (Αγκαθωπές).
    Πραγματικά υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης,Ειδικά ο δρόμος που πηγαίνω σπίτι μου κοντεύει να γίνει άβατος από τα πολλά καλάμια ....και πολλά άλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.