Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΡΟΥ Όχι στη συρρίκνωση του νοσοκομείου Σύρου



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νικόλας Καΐλης.
Σε συνέχεια των συναντήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους φορείς του Νοσοκομείου Σύρου, για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 26 Μάρτη 2014, συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νικόλας Καΐλης, με τον κ. Λημναίο Αλέξανδρο, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου καθώς και με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου που αποτελούταν από τους κ.κ. Καλογεράκη Κατερίνα, Καμπάνη  Άννα, Μαρώτη Αντώνη και Δεναξά Πολύκαρπο.
Στις συναντήσεις αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως η μείωση της  χρηματοδότησης και οι  ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.
Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε η ανάγκη το ζήτημα της Υγείας να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και πάλης σε κάθε σωματείο και φορέα του νησιού, να αγκαλιαστεί από κάθε εργαζόμενο, γιατί η Υγεία δεν είναι ατομική ευθύνη του καθενός. Είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στις οποίες να έχει πρόσβαση ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, τα παιδιά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι να διεκδικήσει και να αναδείξει στο λαό την ανάγκη για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους, με το κράτος να καλύπτει πλήρως τις δαπάνες λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αναπτυχθεί ένα σύστημα υγείας με πυλώνα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μακριά από κάθε είδους ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα και χαράτσωμα των ασθενών.
Αναδείχτηκε η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού, με σταθερές σχέσεις εργασίας που θα καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα όπως οι αυξημένες υπερωρίες και βάρδιες «νύχτα-πρωί», καθώς και η ανάγκη για επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου.
Στις συζητήσεις που έγιναν, τονίστηκε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση, θα είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάργησης ή συρρίκνωσης του Νοσοκομείου Σύρου όπως και σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας.
Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε στην ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου Σύρου και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε ζητήματα όπως τα οποία αφορούν όλους τους πολίτες, αλλά και μέσα από κινηματικές διαδικασίες, ώστε η υπόθεση της Υγείας να βγει από το χώρο του Νοσοκομείου και να γίνει υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.