Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η βασίλισσα Σοφία ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεo

Πραγματοποιήθηκαν, παρουσία της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας, τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Ελληνας του Τολέδο» στο μουσείο «Santa Cruz», τα οποία παρηκολούθησαν υπουργοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, κριτικοί και ιστορικοί της τέχνης, στρατιωτικοί και προσκεκλημένοι του Ιδρύματος «ElGreco» από όλο τον κόσμο.
Κατά την άφιξή της στον χώρο της εκθέσεως (παλαιό Νοσοκομείο και εν συνέχεια Μοναστήρι), η βασίλισσα Σοφία ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την συμβολή του στην μετακομιδή της εικόνος από την Ερμούπολη στο Τολέδο, λέγοντας χαρακτηριστικά στα ελληνικά: «Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να μετακινηθεί μία εικόνα από ένα Ναό σε ένα Μουσείο, γι αυτό σας ευχαριστούμε θερμά!».
Εν συνεχεία έγινε ξενάγηση της βασίλισσας και των προσκεκλημένων στον άριστα και με θεματικές ενότητες διαμορφωμένο χώρο της εκθέσεως, κατά την διάρκεια της οποίας, η Ελληνικής καταγωγής Σοφία στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την Ερμούπολη, το ιστορικό της αποκαλύψεως της ταυτότητος της οποίας, εξιστόρησε ο κ. Δωρόθεος.
Μετά το πέρας των εγκαινίων, η βασίλισσα Σοφία δέχτηκε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του σε ιδιαίτερη συνάντηση κατά την οποία, ο κ. Δωρόθεος της προσέφερε αντίγραφο της εικόνος του Θεοτοκόπουλου, σε περίτεχνη συσκευασία, καθώς και παραδοσιακά γλυκίσματα της Σύρου, προερχόμενα από όλους τους κατασκευαστές του νησιού.
Επίσης ο Σεβ. κ. Δωρόθεος προσεκάλεσε την Βασίλισσα στην Σύρο και την Τήνο προκειμένου να προσκυνήσει τα θεομητορικά εικονίσματα και τον ναό του Αγίου Νικολάου, πρόσκληση που έγινε εκ μέρους της ευχαρίστως αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.