Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τριάντα χρόνια Πανεπιστημίου Αιγαίου
20 Μαρτίου 1984 – 20 Μαρτίου 2014
Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα δημοσίευσης του ΠΔ 83 «Περί ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου».
Από την πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αιγαίου που επεξεργάστηκε την οραματική σύλληψη ενός πολυνησιωτικού Πανεπιστημίου – Δικτύου στη σημερινή πραγματικότητα μιας ζωηρής και δημιουργικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας που διαρθρώνεται σε έξι πανεπιστημιακές μονάδες, σε 5 Σχολές και 16 Τμήματα, έχουν γίνει μεγάλα άλματα και δημιούργησαν μια νέα πραγματικότητα στην εκπαίδευση, την έρευνα, την δικτύωση μεταξύ των νησιών, την αναζωογόνηση των νησιωτικών κοινωνιών.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα τελευταία χρόνια βίωσε με δραματικό τρόπο την κρίση που διέρχεται η χώρα, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα που οφείλεται τόσο στην εγρήγορση της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και στους στενούς δεσμούς που έχει καλλιεργήσει με τις τοπικές κοινωνίες.
Σήμερα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οφείλει να διαμορφώσει μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης.  Να προωθήσει στόχους που ωθούν την μεταρρύθμιση δομών, σχέσεων, συμπεριφορών, που προάγουν την  ποιότητα εκπαιδευτικών υπηρεσιών, την έρευνα και την καινοτομία, που βοηθούν την ανάπτυξη εσωτερικών συνεργειών και εξωτερικών επιστημονικών συνεργασιών, που συμβάλουν στην εξωστρέφεια και προωθούν την ποιοτική εξύψωση του Πανεπιστημίου.

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.