Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Στη Σύρο έβαλαν τους φαντάρους να καθαρίσουν τις ακτές..

«Είδε και απόειδε ο Δήμος Ερμούπολης με την καθυστέρηση των προσλήψεων προσωπικού στον τομέα καθαριότητας και επιστράτευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις για να καθαρίσουν κάποιες αμμουδιές του νησιού ενόψει της τουριστικής περιόδου. Οι στρατιώτες του Τάγματος Ερμούπολης καθάρισαν εθελοντικά παραλίες του νησιού όπως η Βάρη, ο Μέγας Γιαλός, τα Κόκκινα, η Αζόλιμνος, η Φάμπρικα κ.α.».

Αυτή όμως είναι μια ακόμη εικόνα της πραγματικής φάμπρικας που έχουν ανοίξει κράτος-στρατός-δήμοι-εργοδότες για να εκμεταλλεύονται την νεολαία στο όνομα της εκπλήρωσης του ανώτερου ιδανικού, της υποχρεωτικής στράτευσης.

Δήμαρχοι που για χρόνια κατασπατάλησαν τα κονδύλια, που έκαναν δουλειές και χάρες με κομματικούς φίλους, που γέμισαν τον τόπο με παράνομες χωματερές, έρχονται τώρα να καλύψουν τα κενά στους τομείς καθαριότητας, με ποιους άλλους, τους συνάδελφους φαντάρους.

Εμείς λοιπόν, για τα 8.6 ευρώ που μας πληρώνουν, πρέπει να προστατεύουμε τα δάση και να σβήνουμε τις φωτιές, να αντιμετωπίζουμε τις πλημμύρες, να ανοίγουμε τους δρόμους από τα χιόνια, να καθαρίζουμε τις ακτές σας που γεμίσατε με ξαπλώστρες, με μπαρ και καφετέριες, πετώντας αποτσίγαρα, σακούλες, λύματα, αναψυκτικά και μπύρες στη θάλασσα. Αυτός είναι το λιγότερο κράτος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.: Απολύσεις, απαγόρευση προσλήψεων, χώσιμο των συνάδελφων φαντάρων που πρέπει να υποκαταστήσουν τον κρατικό μηχανισμό.

Το κέρδος κοιτά ο κάθε δήμαρχος που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί τα πάντα βολεύοντας τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί και την κομματική τους πελατεία. Για να το παίξει καλός σε αυτούς και για να αποδείξει ότι παράγει έργο χώνει και αυτός τους φαντάρους!

Ο συγκεκριμένος δήμαρχος Ερμούπολης μπορεί να μας λύσει μια απορία: αφού είναι τόσο μάγκας γιατί δεν κάλεσε τους ξενοδόχους, τους ιδιοκτήτες καφετεριών-ταβερνών-ενοικιαζόμενων δωματίων- σούπερ μάρκετ-εμπόρους κλπ., όλους αυτούς που κονομάνε από τον τουρισμό να καθαρίσουν τις ακτές, αλλά απευθύνθηκε στο διοικητή της μονάδας και έχωσε τους φαντάρους; Φαντάρους, που φυσικά οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, τους θέλουν μόνο για τα ευρώ και να τους συντηρούν τα μαγαζιά όταν δεν υπάρχουν τουρίστες.

Αλήθεια, ο διοικητής τι ρόλο παίζει; Του είπε κανένας ότι η λαϊκή οικογένεια του εμπιστεύτηκε τα παιδιά της για να κάνει τα χατίρια του κάθε αστού πολιτικού και του κάθε τοπικού παράγοντα;

Και μετά όλοι αυτοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένος-Χρυσή Αυγή μας λένε ότι υπάρχουν κενά στις μονάδες της παραμεθορίου και πρέπει να αυξήσουμε την στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες. Για να μας τρέχετε και να μας εκμεταλλεύεστε ακόμη περισσότερο.

Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζιαζιάς και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρέμβουν αφού αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της στρατιωτικής θητείας.

Συνάδελφοι-φαντάροι Αντιδράστε. Μην αφήνετε να σας εκμεταλλεύονται. Βγείτε στην Αναφορά Παραπονούμενοι. Γράψτε και στείλετε μας επιστολές καταγγελίας.

Ας δυναμώσουμε την αμφισβήτηση στις μονάδες υπερασπιζόμενοι τα κοινά μας δικαιώματα. Να φτιάξουμε Επιτροπές Φαντάρων, ενισχύοντας την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.