Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Δύο χρόνια “Οικολογικός Άνεμος” στο Νότιο Αιγαίο

Σα σήμερα πριν από δυο χρόνια πολίτες από το Ν. Αιγαίο υπέγραφαν την ιδρυτική διακήρυξη του Οικολογικού Ανέμου και δημιουργούσαν έτσι την πρώτη Πράσινη Περιφερειακή Κίνηση στο Ν. Αιγαίο. Βασικές αρχές μας η ευθύνη στις επόμενες γενιές, η βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη πράσινων κοινωνικών και περιβαλλοντικών δομών και λύσεων στο Νότιο Αιγαίο.

Σήμερα δύο χρόνια μετά οι 6.558 πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και μας τίμησαν με τη ψήφο τους ελπίζουμε να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους αφού ο Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου έχει πραγματοποιήσει πλήθος παρεμβάσεων, ερωτήσεων, έχει πραγματοποιήσει ουσιαστικές εκδηλώσεις και έχει καταθέσει τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους νησιώτες σε όλο το Νότιο Αιγαίο. Όχι μόνο αυτοί όμως. Ακόμη και αυτοί που δε μας ψήφισαν ελπίζουμε ότι διαπιστώνουν καθημερινά την αξία της παρουσίας του “Οικολογικού Ανέμου” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου αλλά και γενικότερα στο Ν. Αιγαίο.

Εκτός από αυτό, όμως, τα μέλη του Οικολογικού Ανέμου με την καθημερινή δράση τους αποδεικνύουν ότι βρίσκονται μέσα στην κοινωνία και λειτουργούν μαζί της για τη βελτίωση της ζωής των νησιωτών. Εξάλλου, η συμμετοχή των μελών του ΟΑ σε κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών δείχνει ότι ο ρόλος μας δεν περιορίζεται μόνο μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο “Οικολογικός Άνεμος” πιστεύει σε μια διαφορετική Περιφερειακή Διοίκηση. Ανεξάρτητη από το κεντρικό κράτος, δημιουργική και πρωτοπόρα. Ο “Οικολογικός Άνεμος” αντιμετωπίζει τη νησιωτικότητα ως ευκαιρία και πρόκληση και όχι ως μειονέκτημα. Ζητάει ουσιαστική αποκέντρωση και αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζητάμε να διαμορφώσουμε και να διαχειριστούμε μόνοι μας το μέλλον μας μακριά από τις αποτυχημένες συνταγές και πολιτικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε χρεωκοπία. Ζητάει νέες, πράσινες οικολογικές πολιτικές και λύσεις που θα εξασφαλίζουν μια διαφορετική ευημερία για τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.

Σε μια εποχή που περισσεύει η οργή, η απογοήτευση, η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής, επιλέγουμε να επενδύουμε σε λύσεις, σε δημιουργικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, με όραμα αλλά και ρεαλιστικές αναζητήσεις, χαράσσοντας νέα μονοπάτια στα νησιά μας αλλά με ρίζες στις αξίες και την σοφία του χώρου. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το νότιο Αιγαίο ένα χώρο βιωσιμότητας, κοινωνικής συνοχής, δημιουργικότητας, πολιτιστικό και οικολογικό κέντρο, σταυροδρόμι πολιτισμών, όπως ήταν πάντα εξάλλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.