Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Όχι στη διάλυση των δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, πέφτει με την μορφή λουκέτου η ταφόπλακα σε πάνω από 550 Υγειονομικές Μονάδες του ΙΚΑ – Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανά την επικράτεια.
Η Κυβέρνηση, με το πρόσφατο νομοθέτημα για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, διέλυσε όλες τις δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για να επιτύχει τον στόχο των 8.500 διαθεσιμοτήτων – απολύσεων ιατρών νοσηλευτών και προσωπικού που είχε υποσχεθεί στην Τρόικα.
Η προκύπτουσα από το σφράγισμα των μονάδων υγείας, μεταφορά όλης της κίνησης των ασθενών στα παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα διαλύσει και την Δευτεροβάθμια περίθαλψη. 
Αν προσθέσει μάλιστα κανείς και τον οριζόντιο φραγμό πλαφόν της συνταγογράφησης που επεβλήθη σε όλους τους ιατρούς του συστήματος, ούτε τα Νοσοκομεία θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.  Το αποτέλεσμα βέβαια –κρυφός στόχος του Υπουργείου- θα είναι να μετακυλήσει η Φαρμακευτική δαπάνη στην άδεια τσέπη του άγρια φορολογούμενου πολίτη, μειώνοντας έτσι τις κρατικές δαπάνες για το Φάρμακο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων στηρίζει τον αγώνα των 8.500 απολυμένων εργαζομένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συναδέλφων ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, για να αποτρέψει την διάλυση των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.
Παράλληλα ζητούμε την αφύπνιση του πληθυσμού των Νησιών μας να Ενώσουν της δυνάμεις του μαζί μας για να διεκδικήσουμε μία καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.