Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΠΑΜΕ ΣΥΡΟΥ Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων, που ως αποτέλεσμα θα έχει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Καταγγείλουμε την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης που βάζει λουκέτο στην ουσία στη δημόσια ενημέρωση, πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, πρόκειται για συνέχεια του δόγματος «νόμος και τάξη» - και με τον τρόπο που ανακοίνωσε αυτή της την απόφαση - είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια όλο και περισσότερων ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Η οργανωμένη λαϊκή πάλη είναι μονόδρομος.
Τρομοκρατούν, φοβερίζουν τον κόσμο για να σκύψει το κεφάλι, για να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντιστάσεις.
Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης, συστράτευσης και συμπόρευσης προς όλους τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα μέτρα της λαϊκής σφαγής.
Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος.
Αν τον αγώνα όλοι μαζί δεν μοιραστούμε, τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση. Να μην περάσει το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους, η επικίνδυνη λογική του «εμένα δεν με πιάνουν τα μέτρα». Τα μέτρα πιάνουν τους «πάντες και τα πάντα», τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους του τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, να αναμεταδώσουν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.