Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΝΕΩΡΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Ποιος θα δώσει λύση;




Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο ναυπηγείο του Νεωρίου, με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται να είναι δραματικές.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, λόγω σοβαρότατου προβλήματος ρευστότητας στο ναυπηγείο και το αίσθημα της αβεβαιότητας για το μέλλον είναι πιο έντονο από ποτέ. Οι οφειλές της επιχείρησης απέναντι σε δεδουλευμένα, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους και άλλες υποχρεώσεις αυξάνονται θεαματικά και σε συνδυασμό με την πρωτοφανέστατη ύφεση έχει φέρει το ιστορικό ναυπηγείο σε σημείο μηδέν.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ναυπηγείου δείχνει ότι όχι απλά δε διαθέτει σχέδιο για το μέλλον του Νεωρίου, αλλά ούτε καν έχει καταστρώσει κάποιο πλάνο επιβίωσης της επιχείρησης, παρακολουθώντας – σχεδόν αμέτοχη - τον αργό θάνατο να έρχεται.  

Παράλληλα, η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπάτησε διοίκηση και εργαζόμενους με το έργο επισκευής των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο ποτέ δεν ανέθεσε στο Νεώριο όπως αρχικά είχε δεσμευθεί. Ομοίως και η σημερινή κυβέρνηση, που δια μέσω στελεχών της υπόσχονταν προεκλογικά ότι το έργο θα ανατεθεί άμεσα στο ναυπηγείο της Σύρου και τελικά, λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές, γνωστοποιήθηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την προσφυγή του Νεωρίου, μεταθέτοντας το έργο στις Καλένδες. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα έδινε – έστω και προσωρινά – οικονομική ανάσα στο ναυπηγείο, βοηθώντας το να καλύψει σε σημαντικό βαθμό τις οικονομικές του υποχρεώσεις και κυρίως, να εξοφλήσει τους απλήρωτους εργαζόμενους που αγωνιούν καθημερινά και πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να ξεμπλοκάρει το έργο επισκευής των δεξαμενών και να στηρίξει το μοναδικό ναυπηγείο της ελληνικής περιφέρειας, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά κατ’ επανάληψη.

Επίσης, καλούμε τη διοίκηση του Νεωρίου να καταστρώσει σχέδιο επιβίωσης της επιχείρησης, να σεβαστεί την αγωνία και την προσωπικότητα κάθε εργαζόμενου και να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πληρώσει τα δεδουλευμένα και τις οφειλές απέναντι στο προσωπικό. 



 «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.