Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Διαμαρτυρία για τις διακοπές ρεύματος σε μικροοφειλέτες


Η  Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.   Α.Ε., η νέα θυγατρική της Δ.Ε.Η. που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του δικτύου της στη Σύρο, ξεκίνησε δυναμικά, επιδεικνύοντας σιδερένια πυγμή απέναντι στους μικροοφειλέτες. Στο όνομα της επίτευξης οικονομικού αποτελέσματος για την επιχείρηση, εξαπέλυσε μπαράζ διακοπών ρεύματος για μικροποσά, ακόμα και αν αυτοί οι λογαριασμοί δεν περιέχουν κατανάλωση ρεύματος παρά μόνο πάγια.

Η καθυστέρηση καταβολής των χρωστούμενων οφείλεται τόσο στην προηγούμενη διαχείριση από πλευράς Δ.Ε.Η. στο θέμα των «χαρατσιών», όσο και στα τρομακτικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις.

Στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. καλλιεργείται ο φόβος ότι οι μισθοί τους και οι θέσεις εργασίας τους εξαρτώνται από την ικανότητά τους να εισπράξουν τα οφειλόμενα στην επιχείρηση.

Σήμερα το πρωί ήμασταν παρόντες, όταν επιχειρήθηκε διακοπή του ρεύματος για λογαριασμό που αφορούσε επιχείρηση ηλικιωμένης( η οποία διέμενε σε αυτήν και έχει αναπνευστικά προβλήματα) για οφειλή παγίων χρώσεων, οι οποίες είχαν υπολογιστεί με λάθος τετραγωνικά και για τα οποία είχε προβεί σε ενέργειες για τις απαραίτητες διορθώσεις. Εμείς παρεμποδίσαμε τη διακοπή του ρεύματος και καταγγέλλουμε το γεγονός.

Για εμάς πάνω από την κερδοφορία της επιχείρησης είναι η διαφύλαξη των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι το ρεύμα. Δεν μπορεί να απειλείται η ζωή του ανέργου, του συνταξιούχου, του μισθωτού εξαιτίας ελάχιστων οφειλών, ενώ οι μεγαλοφειλέτες, όπως δημόσιες υπηρεσίες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις  μένουν στο απυρόβλητο.

Καλούμε τον κόσμο να μην τρομοκρατείται, να μην ενδίδει στις προσπάθειες πόλωσης και να δείξει έμπρακτα την αντίδραση και την αλληλεγγύη του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.