Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Διαμαρτυρία γονέων για τα τροφεία των παιδικών σταθμών


Το άρθρο αυτό έχει σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους της Σύρου για μια κοινωνική αδικία στην οποία υπόκεινται περισσότερες από 30 οικογένειες.

   Πρόκειται για τους γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν να πληρώνουν τα τροφεία που αποφασίστηκαν σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2009 (οικονομικό έτος 2010) ή του 2010 (οικονομικό έτος 2011), ενώ οι μειώσεις που έχουν υποστεί πλέον τώρα, το 2012, είναι κάτι παραπάνω από δραματικές.

   Μετά από αίτημα των γονέων των τριών δομών του Παιδικού Σταθμού του Δήμου, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΑΚ), παρουσία πολλών γονέων  στις 28/3/2012, για να συζητηθεί η δυνατότητα αναπροσαρμογής-αλλαγής κλίμακας των τροφείων σύμφωνα με τα νέα κατά πολύ μειωμένα εισοδήματα των οικογενειών. Να σημειωθεί ότι ήδη σε αρκετές οικογένειες o ένας από τους δυο γονείς έχει μείνει άνεργος.

   Δυστυχώς το Δ.Σ. του ΟΠΑΚ δεν έδειξε καμία αλληλεγγύη προς τους γονείς αυτούς,  απορρίπτοντας όλες τις αιτήσεις, πλην μίας (με ανεργία και των δύο γονέων).

   Ζητούμε απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλάζοντας κλίμακα στην καταβολή τροφείων σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα του 2012 για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούλιο. Απευθυνόμαστε στην κοινή γνώμη και στο Συμβούλιο του Δήμου μας  και ελπίζουμε αυτήν τη φορά να εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας.


Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών
Ερμούπολης-Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.