Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Δεν επιτρέπουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης

Με κλιμακούμενη ένταση –και μέσα στο καλοκαίρι- συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της αγριότητας ενάντια στη νεολαία, τους εργαζόμενους, όλο το λαό. Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που καταθέτει στη Βουλή που αφορά και το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα προβλέπει εφαρμογή του ορίου ηλικίας των 65 χρόνων για όλους, άνδρες και γυναίκες από το 2013! Ταυτόχρονα, με τη μέθοδο του διαχωρισμού σε «βασική» και «αναλογική» σύνταξη και με το νέο ποσοστό αναπλήρωσης (1,2% από 2%), η σύνταξη γίνεται ένα επίδομα κηδείας για τους απόμαχους της δουλειάς. Από την εξίσωση της αθλιότητας που επιβάλλει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, δεν διαφεύγει καμιά κατηγορία εργαζομένων: μητέρες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι σε βαρέα-ανθυγιεινά, συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, όλες και όλοι μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη που κατασκεύασε το διαβόητο «Μνημόνιο» της τρόϊκας!

Παράλληλα, οι διατάξεις για τη «ρύθμιση εργασιακών θεμάτων» ανατρέπουν τις πιο στοιχειώδεις και βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Υπερδιπλασιάζονται οι απολύσεις και μειώνεται δραστικά η αποζημίωση για αυτές. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Εισάγεται επίσημα η εργασία ανηλίκων (από 15 χρονών!!), την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας έχει το θράσος να χρησιμοποιεί το σλόγκαν «πρώτα ο μαθητής» και να μας παρουσιάζει την «αυτοαξιολόγηση» σαν διαδικασία «βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου»!


Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι το μέλλον μας

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει τοπίο κοινωνικής κόλασης για τους εργαζόμενους, για κάθε λαϊκή εργατική οικογένεια και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς. Μας το επιβεβαιώνει κάθε μέρα όλους τους τελευταίους μήνες. Αυτή η πολιτική μπορεί να ανακοπεί και να ανατραπεί μόνο από ένα γενικευμένο-παρατεταμένο λαϊκό-εργατικό ξεσηκωμό. Ο αγώνας αυτός είναι ζήτημα επιβίωσης για μας και τα παιδιά μας. Απαιτείται ανυποχώρητη λαϊκή, εργατική ανταρσία ενάντια στο Μνημόνιο και τα νομοσχέδια του. Οι μεγάλες απεργίες του Μάη, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην υγεία, τις μεταφορές και τα λιμάνια δείχνουν το δρόμο. Η ένταση της καταστολής, οι διώξεις και η προσπάθεια δυσφήμισης του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων, με χαρακτηριστική την περίπτωση των ναυτεργατών, αποδεικνύει το φόβο των κυρίαρχων απέναντι σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση και πάλη. Στη θερινή επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών απαντάμε με γενικό απεργιακό «μπλακ άουτ», προκειμένου να καταλάβουν, κυβέρνηση, εργοδοσία, ΔΝΤ και ΕΕ ότι τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να περάσουν, ούτε να εφαρμοστούν.

Αυτή την αναγκαιότητα πρέπει να υπερασπίσουμε και να αναδείξουμε στη γενική απεργία της 29 Ιούνη, κόντρα στους σχεδιασμούς της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που περίμενε, το κατακαλόκαιρο για να την κηρύξει, υπηρετώντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η υπονόμευση της απεργίας στις 23 Ιούνη που προκήρυξαν μια σειρά από ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία αποδεικνύει περίτρανα τον αντεργατικό ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Ο στόχος της ανατροπής των μέτρων της βαρβαρότητας, η πάλη για την ανατροπή του μνημονίου κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων, γιατί είναι ανάγκη ζωής για αυτούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.