Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων :Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας εμπνέειΗ επέτειος του Πολυτεχνείου μας εμπνέει ελπίδα και αγώνες για δημοκρατία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έμεινε να “σκουντάει” την μνήμη μας η 17η του Νοέμβρη, μέρα που έμελλε να σηματοδοτεί τον μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην επτάχρονη χούντα των Συνταγματαρχών, μέρα κατά την οποία δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου για να βάλουν τέλος στην πιο μαζική κινητοποίηση του Ελληνικού λαού μέχρι τότε, κόντρα στον φόβο, κόντρα στη σιωπή, κόντρα στον φασισμό!

Από τις 23 Απριλίου του 2010, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποτελούν τα όργανα μιας νέας ιδιότυπης οικονομικής δικτατορίας που επιχειρώντας να επιβάλουν τη σιωπή και τον φόβο, χρησιμοποιώντας την αριθμο – τρομοκρατία και εκπορνεύοντας την ελπίδα, λειτουργούν ως στυγνοί εντολοδόχοι εξωτερικών, αλλά και εσωτερικών ολιγαρχικών συμφερόντων, εφαρμόζοντας τις πιο βάναυσες και αντιλαϊκές πολιτικές που γνώρισε η χώρα μας σε καιρό ειρήνης.

Στην ολομέτωπη επίθεση των κυβερνήσεων του μνημονίου υπάρχει απάντηση. Το Πολυτεχνείο, οι αγώνες κάθε Έλληνα δημοκράτη που αψήφισε τον τρόμο και διεκδίκησε την ίδια τη ζωή, να μας γίνουν παράδειγμα, να καταλάβουμε πως πρώτοι εμείς μπορούμε να νικήσουμε την καταπίεση, τον αυταρχισμό, τα μνημόνια, την καταστροφή! Οφείλουμε να κάνουμε πραγματικότητα την κοινωνική επιταγή για μια νέα αρχή, για μια κοινωνία που θα επιδιώκει την κοινωνική ευημερία και όχι στην ευημερία των αριθμών! 

Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για όσα μας στέρησαν, για όσα θα ξαναχτίσουμε, για όσα δεν χάθηκαν ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.