Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ :Να διατηρηθεί το επίδομα παραμεθορίου



Mε επιστολή της στο Υπουργείο Παιδείας η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων κ.Ε.Βλαστάρη τάσσεται υπέρ της διατήρησης του επιδόματος παραμεθορίου για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Κυκλάδες.Στην επιστολή της(13/6)αναφέρει:



"Σε συνέχεια του με αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7-6-2012 εγγράφου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, που αναφέρεται στον καθορισμό περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

  Στις σχολικές μονάδες στο  νομό Κυκλάδων υπηρετούν κυρίως νέοι  εκπαιδευτικοί από όλα τα  μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας  οι οποίοι ζουν  μακριά από τις οικογένειές τους. Το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο κατά 32%    στα νησιά των Κυκλάδων από εκείνο της ηπειρωτικής Ελλάδας.  Η μείωση των δρομολογίων και η ταυτόχρονη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει κάνει αδύνατη τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  την ασύμφορη έως και απαγορευτική οικονομικά  την επιβίωσή τους, όταν οι μισθοί τους βρίσκονται σε τόσο χαμηλά  επίπεδα, με αποτέλεσμα να αρνούνται την τοποθέτησή τους ως εκπαιδευτικοί στο Νομό Κυκλάδων.

  Θεωρούμε ότι η διατήρηση του επιδόματος της παραμεθορίου - απομακρυσμένης    περιοχής  είναι βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο νομό Κυκλάδων και παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.