Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΗΣ - ΜΑΝΝΑ Πολυποίκιλες μαθητικές βιωματικές δράσεις
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο καινοτόμων δράσεων (Παρασκευή 1 και Τρίτη 5 Ιουνίου ), που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Βάρης-Μάννα στο χώρο του σχολείου . Οι μαθητές του σχολείου έλαβαν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια (ζωγραφικής, γλυπτικής, ζαχαροπλαστικής, εκμάθησης σκακιού και παραδοσιακών παιχνιδιών) και παρακολούθησαν ενημερωτικές παρουσιάσεις για μια σειρά από θέματα( διαχείριση ενέργειας, μονοπάτια της Σύρου).Οι δράσεις προγραμματίστηκαν με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου και πραγματοποιήθηκαν στα διδακτήρια Μάννα (τάξεις Α-Β-Γ) και Βάρης(τάξεις Δ-Ε-ΣΤ) .

Ειδικότερα την πρώτη μέρα των δράσεων(1/6) ,με τις οδηγίες του κ.Λυγνού Μάνου (café Delice), οι μαθητές των μικρών τάξεων συμμετείχαν σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και έφτιαξαν τα δικά τους γλυκά(κέικ-κουλουράκια), τα οποία έψησαν στο φούρνο του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν εργαστήρι γλυπτικής και κατασκεύασαν αντικείμενα , υπό την καθοδήγηση του γλύπτη κ.Καλούδη Παναγιώτη.
Στα δύο εικαστικά εργαστήρια που ακολούθησαν, οι μαθητές διδάχτηκαν σχέδιο και ζωγράφισαν με πινέλα σε χαρτί μέτρου, υπό τις οδηγίες των κ.κ Διαμαντή Χρυσάννας(Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων) και Ξαγοράρη Μαρίας (Ζωγράφου) και τα όμορφα δημιουργήματά τους διακόσμησαν τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.
Τέλος , οι μαθητές της Α' τάξης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακά παραμύθια , τα οποία τους αφηγήθηκαν μέλη του ΚΑΠΗ Ερμούπολης και η κ.Ματσούκα Γεωργία(Αφηγήτρια παραμυθιών),με την συνοδεία ζωντανής μουσικής (κανονάκι έπαιξε ο κ. Απόστολος Μάρης).

Τη δεύτερη μέρα των δράσεων(5/6) οι μαθητές των μεγάλων τάξεων έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια με τις οδηγίες της κ.Σταμπουλή Μαρίας (Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής) ,ενώ στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση του κ.Μιχάλη Κεραμιώτη (Σκακιστικός Όμιλος Σύρου) διδάχτηκαν τους βασικούς κανόνες εκμάθησης σκακιού .

Το διήμερο των καινοτόμων δράσεων έκλεισε με δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις από τους κ.κ Τσαντήλα Φώτη (Μηχανολόγου-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)  με θέμα «Διαχείριση ενέργειας στη Σύρο και στις Κυκλάδες»   και Αναστασίου Τάσο (Συγγραφέα) με θέμα «Τα μονοπάτια της Σύρου».

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του σχολείου κ.Απόστολος Χατζηπαρασκευαίδης ανέφερε τα εξής: «Με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου προγραμμάτισε και υλοποίησε με επιτυχία ένα διήμερο καινοτόμων δράσεων με τη συμμετοχή του συνόλου του μαθητικού δυναμικού του σχολείου. Στόχος των  δράσεων ήταν η βιωματική εμπλοκή των μαθητών σε εργαστήρια και δράσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Τόσο τα εργαστήρια όσο και τα θέματα των ενημερωτικών παρουσιάσεων επιλέχθηκαν με κριτήριο την ηλικία και τα ειδικά ενδιαφέροντα των μαθητών. Εκ μέρους όλων των συναδέλφων του σχολείου, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους εισηγητές των εργαστηρίων και των ενημερωτικών παρουσιάσεων, οι οποίοι με προθυμία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.