Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Mειωμένο ενδιαφέρον ιατρών να υπηρετήσουν στα νησιά των Κυκλάδων

«Σημαντικό πρόβλημα» χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το μειωμένο ενδιαφέρον ιατρών να υπηρετήσουν στα νησιά των Κυκλάδων, σε έγγραφό του που απέστειλε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και Μιχάλη Κριτσωτάκη για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου.

«Η προσέλευση ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου είναι σημαντικά μειωμένη στα νησιά των Κυκλάδων και αυτό δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα», σημειώνει ο υπουργός.

Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου είχε τοποθετηθεί ιατρός από τις 26 Αυγούστου του 2010, ο οποίος όμως παραιτήθηκε λόγω έναρξης ειδικότητας. Ωστόσο, ένας ακόμη ιατρός παραμένει στο ιατρείο καθώς τοποθετήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2011 και η θητεία του θα λήξει όταν παρέλθει ένα έτος από την ημερομηνία αυτή.

«Το υπουργείο μας έχει επανειλημμένως προβεί στην προκήρυξη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, αλλά δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον εκ μέρους των υποψηφίων Αγροτικών Ιατρών», είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του κ. Λοβέρδου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δρίτσας και Κριτσωτάκης, έχουν επισημάνει ότι «η παρουσία ενός και μόνο αγροτικού γιατρού στο Πολυδύναμο -κατά τίτλο μόνο- Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, υποχρέωσε τον δήμαρχο του νησιού να απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ζητώντας του να παρέμβει» και καταγγέλλουν ότι «εδώ και χρόνια το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου στερείται παθολόγου ή γενικού ιατρού, ακόμη και των δύο επιπλέον αγροτικών γιατρών που προβλέπονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.