Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Πουσσαίου-Σηφουνάκη

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκο Σηφουνάκη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσε στον κ. Σηφουνάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ζήτησε τη λήψη αποφάσεων και την επίσπευση των διαδικασιών με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση των επενδύσεων αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ανακούφιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο κ. Πουσσαίος πρότεινε στον αναπληρωτή Υπουργό να ενεργοποιηθεί η βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου έτσι ώστε να προχωρήσουν η εκπόνηση δασικών χαρτών, ο καθορισμός των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, η οριοθέτηση των ρεμάτων, των οικισμών και των παραδοσιακών μονοπατιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των σχεδίων χωρικής και οικιστικής οργάνωσης της ανοικτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και των γενικών πολεοδομικών σχεδίων (ΓΠΣ) στα νησιά, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για επίσπευση των ρυθμίσεων για τη χωροθέτηση αφαλάτωσης, ΧΥΤΥ και ανακύκλωσης στις περιοχές που λόγω των υφιστάμενων χωροταξικών περιορισμών δεν επιτρέπεται (π.χ. Θήρα).

Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη σχετικά με την εκκρεμότητα υπογραφής προεδρικού διατάγματος για το τοπικό ρυμοτομικό στην Αμοργό, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Αιγιάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.