Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Γιάννης Δεκαβάλλας : Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να λύσουν την απεργία

Ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, απέστειλε σχετικά με την ικανοποίηση αιτημάτων ιδιοκτητών Ταξί προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την παρακάτω επιστολή:

«      Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ,  έχουν σημαντικές αρνητικές επιδράσεις, όχι μόνον στον τουριστικό τομέα της οικονομίας, αλλά και στην κοινωνική ζωή των νησιών μας.
          Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της απελευθέρωσης της αγοράς των ΤΑΧΙ, με κριτήρια και κανόνες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους. Θα πρέπει όμως να αναγνωρισθεί όπως άλλωστε προβλέπει και το άρθρο 101 του Συντάγματος, η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου και ο αριθμός των ΤΑΧΙ να προσδιορίζεται με βάση τον πληθυσμό των νησιών, τόσο του μονίμου όσο και του εποχιακού. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτή, θα πρέπει να διαδραματίσουν η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ως τα όργανα εκείνα τα οποία γνωρίζουν τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες.
          Επίσης για την διασφάλιση ενός λογικού κομίστρου έτσι ώστε το ΤΑΧΙ να είναι προσιτό σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, θα πρέπει το τιμολόγιο τους να καθορίζεται με απόφαση της Πολιτείας, η οποία θα διασφαλίσει και την βιωσιμότητα των ΤΑΧΙ, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης του από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
          Επιπλέον δεν θα πρέπει να αποσιωπηθεί ο φόβος ο οποίος υπάρχει για την δημιουργία μεγάλων ευκαιριών εκμετάλλευσης των ΤΑΧΙ, οι οποίες αποκτώντας ολιγοπωλιακές θέσεις στην αγορά, θα μπορούν να διαμορφώνουν προς όφελός τους τις συνθήκες λειτουργίας των ΤΑΧΙ.
          Θεωρούμε επίσης, ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας νέος κώδικας λειτουργίας, αλλά και συμπεριφοράς των ιδιοκτητών και οδηγών ΤΑΧΙ, οι οποίοι μέσω της επιμόρφωσής τους και της απόκτησης βασικών γνώσεων που απαιτούνται θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, τόσο προς τους κατοίκους όσο και προς τους επισκέπτες των νησιών μας.
Τέλος οι Δήμοι θα πρέπει να καθορίζουν τις έδρες των ΤΑΧΙ με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετείται άμεσα και οικονομικά  το σύνολο των κατοίκων ενός νησιού.
Θεωρούμε ότι πολύ σύντομα μέσα από τον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο θα βρείτε εκείνη την αναγκαία λύση, σύμφωνα με την οποία θα τηρούνται τόσο η εθνική και κοινοτική νομοθεσία, και θα ικανοποιούνται εκείνα τα αιτήματα των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ τα οποία είναι λογικά και δίκαια.»

Πέραν από την παρέμβασή του αυτή προς τον Υπουργό κο Γιάννη Ραγκούση, ο Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, έκανε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να λύσουν την απεργία τους, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία των επισκεπτών, αλλά και των πολιτών των Κυκλάδων.

Η δήλωση του Προέδρου της ΤΕΔΚ είναι η ακόλουθη:
«Ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων κάναμε παρέμβαση προς τον Υπουργό Μεταφορών για την ικανοποίηση αρκετών αιτημάτων των ιδιοκτητών ταξί, παράλληλα όμως κάνω έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί που απεργούν σε νησιά των Κυκλάδων να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους και να συμβάλουν και αυτοί στην προσπάθεια που κάνουν τα νησιά μας για οικονομική ανάκαμψη. Ήδη βιώνουμε ως κοινωνία πολύ δύσκολες καταστάσεις, όλοι επιβάλλεται να βοηθήσουμε να ξεφύγουμε από αυτές.
Όσο δίκιο κι αν έχει μια επαγγελματική τάξη θα πρέπει να σταθμίζει και το πόσο άσχημο αντίκτυπο έχει για τα νησιά μας, η υποβολή σε ταλαιπωρία των επισκεπτών των νησιών μας.
Ευελπιστώ να λυθούν οι απεργίες που γίνονται αυτές τις μέρες σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων και οι αυτοκινητιστές να συνεχίσουν το διάλογο για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματά τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.