Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου :Η κυβέρνηση εφαρμόζει στάση πληρωμών και παροχών για τη δημόσια υγεία

Επίσκεψη στα κέντρα υγείας της Τήνου, της Μήλου και  στο Νοσοκομείο της Σύρας πραγματοποίησε  η επικεφαλής του συνδυασμού της  Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου,  Λίλα Καφαντάρη, συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο  της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Σιγάλα και  στελέχη της παράταξης. Κατά την επίσκεψή πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους γιατρούς τους νοσηλευτές και  άλλους εργαζόμενους των μονάδων υγείας  καθώς και με την διοίκηση του Νοσοκομείου  Σύρας.
Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους αλλά και  διαπίστωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα κέντρα υγείας στα νησιά μας όσο και το Δημόσιο Νοσοκομείο της Σύρας, με την τραγική έλλειψη προσωπικού, ιατρικό εξοπλισμό , αναλώσιμα κ.λ.π. αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την συγχώνευση με το Νοσοκομείο της Νάξου
Η Λίλα Καφαντάρη τόνισε ότι όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας δεν είναι παρά η εφαρμογή της πολιτικής για την, με κάθε μέσο, ενίσχυση των επιχειρηματιών – εμπόρων υγείας αλλά και των μονοπωλιακών ομίλων γενικότερα, δηλαδή η εξειδικευμένη εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων και των «μεσοπρόθεσμων» στο χώρο της υγείας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, πριν ακόμα εμφανιστεί η καπιταλιστική κρίση, τα κέρδη των εμπόρων της υγείας χτύπαγαν κόκκινο. Τα μέτρα που παίρνονται τώρα από την κυβέρνηση, με την ουσιαστική συμφωνία των κομμάτων του ευρω – μονόδρομου και της αγοράς, έχουν αποκλειστικό στόχο το να προστατέψουν τα κέρδη των εμπόρων υγείας ! Την ίδια ώρα που στραγγαλίζεται οικονομικά η δημόσια υγεία, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα νησιά.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει στάση πληρωμών και παροχών για τη δημόσια υγεία, δηλαδή απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από δαπάνες υγείας  τις οποίες φορτώνει  στους εργαζομένους, περιορίζοντας τις δημόσιες παροχές σε ένα ελάχιστο «βασικό πακέτο». Με προκλητικό  τρόπο η κυβέρνηση του κεφαλαίου επικαλείται το «νοικοκύρεμα» και τον «εξορθολογισμό», ακόμη και στα πολύπαθα νησιά όπου συχνά μικρά αντιμετωπίσιμα περιστατικά καταλήγουν σε μικρές ή μεγαλύτερες περιπέτειες επιβίωσης , όχι πάντα, δυστυχώς, με αίσιο τέλος….  Η επιδείνωση  στην ποσότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, μεταφέρονται ως επιπλέον βάρος στα λαϊκά στρώματα. Ήδη εκατοντάδες φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις, εισιτήρια και συμμετοχές , αφαιρούνται από το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.
Ο ρόλος της κυβέρνησης στη διαμόρφωση της άθλιας κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στις μονάδες του ΙΚΑ, με τις ελλείψεις σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και προσωπικό, είναι τόσο μεγάλος που δεν κρύβεται όσες προπαγανδιστικές κινήσεις κι αν οργανώνει. Δεν κρύβεται επίσης και ο υποκριτικός ρόλος κομμάτων, τοπικών βουλευτών και παραγόντων  που δήθεν διαμαρτύρονται για την κατάσταση προβάλλοντας τα περί νησιωτικότητας και ειδικών συνθηκών, όταν στηρίζουν την πολιτική της διαμόρφωσης «αγοράς υγείας» και «υγιούς ανταγωνισμού» με «συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα»…..
Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της   Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  στηριζόμενοι  στις ξεκάθαρες θέσεις του Κ.Κ.Ε. για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν  για όλους υγεία και πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας, στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας και Εξουσίας  καλούν  τον Λαό και τους εργαζόμενους των νησιών μας  να αγωνιστούν  για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου  - ΕΕ στην υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.