Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συναυλία τζαζ από το κουαρτέτο του oλλανδού κιθαρίστα Marzio Scholten

Ο Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού Σύρου με την υποστήριξη της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας διοργανώνει συναυλία τζαζ με το κουαρτέτο του ολλανδού κιθαρίστα Marzio Scholten, τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο Θέατρο Απόλλων.

Ο Marzio Scholten, απόφοιτος του φημισμένου Κονσερβατόριου του Άμστερνταμ είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ολλανδικής τζαζ σκηνής. Με το πρώτο του κιόλας άλμπουμ “Motherland” που κυκλοφόρησε το 2008 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Deloitte Jazz Award, ενώ το πρόσφατο “World Of Thought” απέσπασε πολύ καλές κριτικές σε αρκετά μέρη του κόσμου. Ο νεαρός κιθαρίστας έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα κλαμπ και φεστιβάλ της χώρας του, όπως το North Sea Jazz Festival και το περίφημο Bimhuis του Άμστερνταμ και έχει περιοδεύσει σε χώρες όπως το Μεξικό, η Γερμανία και η Ισπανία. Μαζί του θα είναι ο Yaniv Nachum στο σαξόφωνο, ο Stefan Lievestro στο κοντραμπάσο και ο Mark Schilders στα τύμπανα.


Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Poco Loco, ένα γκρουπ που σχηματίστηκε πριν από λίγους μήνες στη Σύρο, με επιρροές από μπλουζ, ροκ, φανκ και τζαζ και που αποτελείται από την Έφη Πανοπούλου (φωνή), Alberto Rivarola (κιθάρα), Θανάση Μπαξόπουλο (κιθάρα), Θοδωρή Κιουπίδη (ηλεκτρικό μπάσο) και Μιχάλη Ζαράνη (τύμπανα).

Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα εκτίθενται εμπνευσμένα από τη τζαζ έργα του Μανώλη Σιγάλα και φωτογραφίες του Γιάννη Γρυπάρη.

Θέατρο Απόλλων, Δευτέρα 30 Μαΐου 2011
Είσοδος: 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.