Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Επιστολή-καταγγελία προς Δήμαρχο Σύρου κ. Ι. Δεκαβάλλα

Προς : Κύριο Ιωάννη Δεκαβάλλα – Δήμαρχο Σύρου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Παίρνω την πρωτοβουλία να σας απευθύνω προσωπικά αυτή την επιστολή ορμώμενη από την, δυσάρεστη έκπληξη που ένιωσα διαβάζοντας την....ανακοίνωση πρόσληψης ειδικού συνεργάτη (αριθμ. Πρωτ. : 4667) στο φύλλο της εφημερίδας Κοινή Γνώμη της 6ης Μαΐου 2011.
Η ανακοίνωση, όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζετε αναφέρεται στην πρόσληψη – ορισμένου χρόνου- ειδικού συνεργάτη του Δήμου με κύρια καθήκοντα :
1. Θέματα διαχείρισης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας
2. Θέματα παρακολούθησης και είσπραξης δημοσίων εσόδων
3. Θέματα διαχείρισης και ελέγχου των οικονομικών του δήμου
4. Παρακολούθηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στις απαραίτητες προϋποθέσεις των υποψηφίων απαιτείται – εκτός των τυπικών προσόντων της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της πολυετούς εμπειρίας – να έχουν υπηρετήσει ως αιρετοί το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (!)
Όπως καταλαβαίνετε το ερώτημα που εγείρεται αφορά στην προϋπόθεση να έχουν υπάρξει αιρετοί. Θέτοντας τη συγκεκριμένη προϋπόθεση αυτόματα περιορίζετε την υποβολή των αιτήσεων σε ελάχιστες για να μην πω ίσως, σκεπτόμενη με πολιτική και όχι αμιγώς κρυστάλλινα καθαρή οπτική, σε μια και μόνη.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μου την προσωπική σας ηθική θέλω να πιστεύω ότι λανθάνω και ότι τη θέση θα την αναλάβει τελικά κάποιος από το διψήφιο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει το νησί, όπως και όλη τη χώρα. Κάποιος που πληροί τις βασικές προϋποθέσεις και είναι έτοιμος να δουλέψει για το Δήμο με σηκωμένα τα μανίκια και όχι προσθέτοντας ένα ακόμη εισόδημα στο ήδη υπάρχον.
Είναι όμως έτσι ή μήπως η πραγματικότητα θα δείξει ότι αυτή η ηθική για την οποία έκανε λόγο ο Αριστοτέλης – συστηματικός ερευνητής της κοινωνικής επιρροής – στο έργο του «Ρητορική» για εσάς υπάρχει μόνο ως ασαφής και πλασματική έννοια?
Πόσο πιστεύετε στην έννοια του δικαίου – το οποίο θεσμικά και εκπροσωπείτε μέσω της επαγγελματικής ιδιότητας σας – αν με αυτή σας την ανακοίνωση προσδιορίζετε πολύ συγκεκριμένα ένα ελάχιστο ποσοστό ικανών και φιλόδοξων επαγγελματιών που θα μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση. Αποτελεί όντως εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την ανάληψη η πρώην ιδιότητα του επαγγελματία ως αιρετού σε αξίωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης?
Θα με βρίσκατε αρωγό και συμπαραστάτη αν μπορούσατε να με πείσετε ότι πράγματι είναι υψηλής – για το καλό του Δήμου- αναγκαιότητας η συγκεκριμένη προϋπόθεση. Παρόλα αυτά η λογική μου η οποία έχει ασκηθεί επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης πολυεθνικών εταιρειών μου υποδεικνύει ότι αυτή η πιθανότητα πόρρω απέχει από την πραγματικότητα που θα αντικρίσουμε όταν ανακοινωθεί η επιλογή σας.

Με εκτίμηση
Π. Ξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.