Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης


Μέχρι πρότινος, ο κάθε δημότης που επιθυμούσε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς προς το Δήμο του, είχε τη δυνατότητα να το πράξει στην περιοχή του, καθώς ορίζονταν εισπράκτορες όπου σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα βρίσκονταν στις τοπικές κοινότητες με σκοπό να εισπράξουν τα πληρωτέα ποσά. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε ένας μπορούσε να εξυπηρετηθεί στην περιοχή του με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται πρόβλημα τόσο για τον ίδιο, καθώς δεν έμπαινε στη διαδικασία να επισκεφθεί την Ερμούπολη μόνο γι αυτό το λόγο, -άλλωστε πως θα γίνει η αποσυμφόρηση του Ιστορικού Κέντρου;;; - όσο και για το δήμο, όπου δεν συγκεντρώνονταν όλοι σε ένα σημείο.

Και τι σημείο;;; στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου! Ρωτήσατε τους ηλικιωμένους αν μπορούν;;; να φθάσουν εκεί;;;
Παράλληλα, κάποιοι προχωρούσαν σε εξόφληση των λογαριασμών και μέσω συγκεκριμένης τράπεζας όπου είχε οριστεί αλλά που πλέον δεν ισχύει (παρά μόνο για τους ετεροδημότες) καθώς ο δήμος πρέπει να προχωρήσει σε διαγωνισμό ανάθεσης όπου και πάλι όμως το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό είναι … άγνωστο.
Το τελευταίο διάστημα όμως άλλαξαν τα δεδομένα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για να καταβάλλουν τα χρήματα των λογαριασμών πρέπει να βρεθούν στην Ερμούπολη και μάλιστα στο δεύτερο όροφο του δήμου όπου βρίσκεται το ταμείο. Άνθρωποι από άλλες περιοχές εκτός Ερμούπολης και οι οποίοι δεν δραστηριοποιούνται στο κέντρο, πρέπει να μεταβούν ως το δήμο για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.
Ως πολίτες αλλά και ως μέλη της δημοτικής παράταξης «Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης» υποστηρίζουμε πως δεν είναι σωστό να αποκτά σε ολοένα και περισσότερα επίπεδα ο δήμος συγκεντρωτικά χαρακτηριστικά και να πραγματοποιούνται όλα στην Ερμούπολη.
Θεωρούμε ορθό να έχει τη δυνατότητα ο κάθε δημότης να εξυπηρετείται στην περιοχή του, στο χωριό του, καθώς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν παραπονεθεί, μέσα σε αυτούς και αρκετοί ηλικιωμένοι, γιατί ταλαιπωρούνται. Πολλοί δε από αυτούς, δεν είναι εύκολο ούτε να επισκέπτονται την Ερμούπολη λόγω εργασίας, αλλά ούτε και να ανεβαίνουν τόσα σκαλιά αν είναι μεγάλοι σε ηλικία. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τη Δημοτική Αρχή άμεσα ώστε να εξυπηρετείται εύκολα και χωρίς κόπο ο κάθε δημότης.    
Δημοτική Παράταξη
«Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.