Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:Ανάπτυξη και όχι επαιτεία για το Νεώριο

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε η υποστήριξη στο ναυπηγείο, να δοθεί αναλογικά και δίκαια το μερίδιο από τις κρατικές δουλειές, ειδικά τούτη την κρίσιμη ώρα που περνά δύσκολα η εταιρία.
Συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε ομόφωνα, μεγάλες κορώνες χτες.  Μίλησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, έλυσε η γλώσσα τους πάνω στο θέμα, βλέπεις η δεξαμενή των ψήφων σημαντική.
Παιδιά δε φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να δούμε ξεκάθαρα το θέμα Νεώριο σαν επιχείρηση. Τι κάνει και που πάει. Δεν μπορεί να είναι έρμαιο και επαίτης μια εταιρία με τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό, εμπειρία, χώρους και εξοπλισμό, πρέπει να εκσυγχρονισθεί, να γίνουν επενδύσεις και να πάει μπροστά, ώστε να πάρουν ανάσα όλοι, οι εργαζόμενοι, η εταιρία και το νησί μας.
Δεν μπορεί όλα τα σοβαρά θέματα του νησιού να καταλήγουν στη μηχανή παραγωγής ψηφισμάτων (Δημοτικό Συμβούλιο) και όχι στο κυρίαρχο όργανο του Νησιού που πρέπει να παράγει Αναπτυξιακή Πολιτική, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Πρέπει τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη Σύρο, Νεώριο, Τουρισμός, Υγεία, Υπηρεσίες, κ.λπ. να μπαίνουν μοναδικά στο συμβούλιο ώστε να υπάρχει ο χρόνος και η προετοιμασία των ομιλητών να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Να έχει δε γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.
Πρέπει να παραδεχτούμε τις αλλαγές που συντελούνται στην οικονομία και τις νέες απαιτήσεις σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό της αγοράς.
Προκειμένου να τοποθετηθούμε σοβαρά και υπεύθυνα θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία που θα προκύπτουν από μια πλήρη και ολοκληρωμένη μελέτη, για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, του Δήμου, της εταιρίας και των εργαζομένων.
Οι δικές μας προτάσεις είναι να εξεταστούν οι παρακάτω παράμετροι και άλλοι πιθανόν που μπορούν να δώσουν ζωή και νέα πνοή στην εταιρία, να δημιουργήσουν επενδύσεις στον τόπο και να ανοίξουμε πανιά για μια υγιή ανάπτυξη και όχι για επαιτεία.
Ας ξεκινήσει κάποτε μια σοβαρή συζήτηση εκσυγχρονισμού και αλλαγή πλεύσης της εταιρίας για κινήσεις όχι του παρόντος, αλλά του μέλλοντος, ώστε να υπάρξει εργασιακή ειρήνη και διάθεση στους εργαζομένους και όχι η απελπισία, η κατάθλιψη και η αβεβαιότητα που επικρατεί σήμερα.

Ας εξετάσουμε και τα παρακάτω που είναι σκέψεις και προτάσεις, όχι άπιαστες αλλά ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες:Ø  ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ø  ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ & ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Ø  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ (ΘΕΣΗ ΨΑΛΙΔΙ)
Ø  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΕΩΡΙΟΥ
Ø  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΟΣ – ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Ø  ΝΕΩΡΙΟ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ø  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Ø  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΠΛΩΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Ø  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΔΙΑΧΕΙΜΑΝΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Ø  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ø  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ (ΝΗΣΙΑ)
Ø  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ (ΝΗΣΙΑ)
Ø  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΝΗΣΙΑ)
Πιστεύουμε ότι η όποια προσπάθεια εξυγίανσης αποτελεί πρώτα και κύρια ευθύνη της εταιρίας, με τη συμπαράσταση δε του Δήμου των τοπικών φορέων και των εργαζομένων να στηριχθεί και να υλοποιηθεί, ώστε η εταιρία να μην ψυχορραγεί και να δώσει νέο αέρα στην προσπάθεια επιβίωσης της επιχείρησης και διατήρησης και ανάπτυξης των θέσεων εργασίας.
Πρέπει να δούμε το μέλλον του τόπου. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν χαράζει πολιτική σε κανένα τομέα. Στο όνομα της κρίσης, του Καλλικράτη, έχει εναποθέσει τις εξελίξεις του Νησιού μας. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά. Πρέπει να αντιδράσουμε, ενωμένα και δυναμικά, πρέπει να χαράξουμε την πορεία ανάπτυξης του νησιού. Που είμαστε, που θα πάμε και κύρια, πώς θα πάμε εκεί που αξίζει να είναι η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ του Αιγαίου.

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.