Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη του δημάρχου Σύρου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011, σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, έγινε ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας ως προς την εξέλιξη της διαδικασίας της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη για το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ.Γιάννη Δεκαβάλλα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο κ.Γιώργος Πάπιτσης, ο κ.Κώστας Απέργης, ο κ.Γιάννης Δεναξάς και ο κ.Ανδρέας Τζίνης. Εκτός από τον κ.Δεκαβάλλα, παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φώτης Ξαγοράρης, Δημήτριος Ρούσσος και Νίκος  Αλμπανόπουλος.
Αρχικά έγινε ενημέρωση από το Γραφείο Προγραμματισμού και Οργάνωσης, για τη μέχρι τώρα πορεία των ενεργειών των τριών πρώην Δήμων και τον προγραμματισμό των ενεργειών του νέου Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Αναφέρθηκε ότι η πορεία είναι δύσκολη, με αρκετές προκλήσεις και προβλήματα, όμως ο Δήμος μας είχε προετοιμαστεί ήδη από τον Ιούνιο του 2010. Η δυστοκία έκδοσης ερμηνευτικών εγκυκλίων από το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.) το οποίο ενεργοποιήθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες του 2010, δεν βοήθησε τη γρήγορη εξέλιξη του προγραμματισμού των ενεργειών μας, όμως και πάλι ακόμη και για τις αλλαγές που επέφεραν οι εγκύκλιοι, οι ενέργειές μας ήταν γρήγορες και άμεσες.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τόσο για το πρόγραμμα Καλλικράτης, όσο και για τον τρόπο εφαρμογής του στο νησί μας. Αφού έγιναν διάφορες ερωτήσεις προς του υπηρεσιακούς παράγοντες, ακολούθησε συζήτηση εφ όλης της ύλης. Σε θέματα όπως τη χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του δήμου Σύρου-Ερμούπολης στο νησί μας, όλοι οι επικεφαλής συμφώνησαν ότι θα πρέπει επί της ουσίας να χρησιμοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις του δήμου, σε όλη την έκταση της Σύρου. Με τον τρόπο αυτό, ο πολίτης θα νιώθει ότι έχει δίπλα του μία υπηρεσία να απευθυνθεί, η οποία στη συνέχεια θα δρομολογήσει ανάλογα το αίτημά του. Εξηγήθηκε ότι ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε ο Δήμος μας και για αυτό έγιναν ελάχιστες και μεμονωμένες μετακινήσεις προσωπικού από τα τρία δημαρχεία (όπου αυτές ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία των υπηρεσιών), μέχρι να υπάρξουν αποφάσεις για τη μόνιμη στέγασή τους.
Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετικό και ήταν φανερό ότι οι στόχοι είναι κοινοί για όλους: η ανάπτυξη του νησιού, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η εξυπηρέτηση του δημότη.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν νέα Δελτία Τύπου,  με τα οποία θα ανακοινωθεί με κάθε λεπτομέρεια ο ακριβής  τρόπος και ο τόπος που θα απευθύνονται οι δημότες μας για τα αιτήματά τους, στο μεταβατικό αυτό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.