Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ :Ο «Καλλικράτης» στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων

Την Τρίτη  4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Λαϊκής  Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου με τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, προκειμένου η παράταξη να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους. Στην συνάντηση  παραβρέθηκαν από πλευράς Λαϊκής  Συσπείρωσης η επικεφαλής  Λ. Καφαντάρη και ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιγάλας.  
Οι αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Σ.Υ.Ν.ΑΚ.  Κ. Μουρσελά για την έλλειψη ενημέρωσης του Συλλόγου κατά την διαδικασία υλοποίησης των τελικών ρυθμίσεων του «Καλλικράτη» και ειδικά του οργανογράμματος καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αναντιστοιχία του συγκεκριμένου οργανογράμματος  με τις πραγματικές  συνθήκες ( υπάρχουσες ειδικότητες υπαλλήλων, πλήρη υποβάθμιση των υπηρετούντων υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.α. ) Παράλληλα τονίστηκε ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από το πρίσμα μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης για τους εργαζόμενους σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που επικρατεί για τις επικείμενες νέες περικοπές μισθών και το ενιαίο μισθολόγιο.
Από πλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης η επικεφαλής Λ. Καφαντάρη αφού υπογράμμισε την σημασία που δίνει η παράταξη στα  προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκε για την παρουσία της παράταξης στο πλευρό των εργαζομένων. Η Λ. Καφαντάρη τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά μέσα από την ίδια τους την πείρα  από την εφαρμοζόμενη πολιτική αλλά και την στάση του εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι ο «Καλλικράτης» που στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και την μεταφορά νέων βαρών στο λαό μόνο δεινά επιφυλάσσει στους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες προκειμένου να υπερασπίσουν τα ταξικά τους συμφέροντα αλλά και για να ανοίξουν δρόμο προς την εξουσία των εργαζομένων, την Λαϊκή Εξουσία.
Μετά την συνάντηση με τους εργαζόμενους, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής  Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Μαχαιρίδη όπου αφού ενημερώθηκε  για τις προτεραιότητες που ιεραρχεί ο περιφερειάρχης, έθεσε τα ζητήματα της αναγκαιότητας να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, με έμφαση σε θέματα οργανογράμματος, της όσο το δυνατό περισσότερο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων οργάνωσης των υπηρεσιών αλλά και της διευκόλυνσης της μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην σχετική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.