Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η' εμείς ή το κεφάλαιο


1Η  ΜΑΗ 2013:

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ,

 ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Η Πρωτομαγιά του 2013, είναι  μέρα  αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες αυτών που με την δουλειά τους παράγουν όλο τον πλούτο, μέρα μνήμης για όλες τις  θυσίες  και τους   ήρωες  της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης και που σήμερα μας δείχνουν τον δρόμο, μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου του 1886, των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης του ' 36 αλλά και των εργατών της γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας το 2013 .

 

Στη χώρα μας, όπως και σε μια σειρά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του  υπόλοιπου κόσμου, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το εργατικό κίνημα αντιμέτωπο με την  γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, των μηχανισμών του  ( ΕΕ και ΔΝΤ) αλλά και του πολιτικού του προσωπικού, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

 

'Όπως απέδειξε η περίπτωση της Κύπρου, οι δυνάμεις το κεφαλαίου σε κάθε χώρα  ανεξάρτητα από τα “μίγματα πολιτικής” και το είδος της διαχείρισης ( φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική ) επιχειρούν, μέσω οργανωμένης επιχείρησης τρομοκρατίας των λαών από τους μηχανισμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ,  μια στρατηγικής σημασίας ανατροπή  σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), έχοντας την πλήρη στήριξη των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων  και της ΕΕ συνεχίζει τη ίδια βίαιη πολιτική ταξικής ισοπέδωσης της κοινωνίας, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η συγκυβέρνησή τους  έχει  αναλάβει την εργολαβία να οδηγήσει  τον εργαζόμενο λαό μας σε καθεστώς ακραίας φτώχειας. Ιδιωτικοποιήσεις παντού. Συκοφαντούν συστηματικά κάθε τι δημόσιο προκειμένου να διευκολύνουν τα σχέδιά τους για νέο φούσκωμα των επιχειρηματικών κερδών, με λεία την Δημόσια Παιδεία , την Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια.   Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η άγρια φορολόγηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απαλλάσσεται από κάθε φορολογικό βάρος, οδηγεί σε ακριβώς αυτό τον στόχο.

 

  Στα σχολεία, η αύξηση του ωραρίου των διδασκόντων, οι  υποχρεωτικές μεταθέσεις, η κατάργηση οργανικών θέσεων, οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων μαζί με την  επιβολή  αξιολόγησης της υποταγής των εκπαιδευτικών  αλλά και τις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών που ήδη έχουν αποφασιστεί προετοιμάζουν το νέο φτηνό σχολείο της “αγοράς”.

 

   Στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία, η πλήρης διάλυση, η  ανυπαρξία χρηματοδότησης, το άγριο χαράτσωμα των ασφαλισμένων για εξετάσεις και φάρμακα, ανοίγουν το δρόμο για τους εμπόρους “υπηρεσιών υγείας” που τρίβουν τα χέρια τους.  Αυτό είναι το λιγότερο κράτος που κράζουν από τις αρχές της δεκαετίας του ' 90 !

 

   Στην επίθεση αυτή, ως πέμπτη φάλαγγα στοιχίζεται ο ξεπουλημένος εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με κορώνα τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Ο εσμός αυτός των εργατοπατέρων αφού για χρόνια καλλιέργησε την υποταγή των εργαζομένων στον ευρω - μονόδρομο της “ανταγωνιστικότητας” και της “επιχειρηματικότητας”  υπονόμευσε  και υπονομεύει, κάθε προσπάθεια ταξικής συνειδητοποίησης του κόσμου της εργασίας. Η απομόνωσή του αποτελεί όρο για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης τόσο για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων όσο και την διεκδίκηση του συνόλου πλούτου που παράγει.

 

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !

 

·                     Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.

·                     Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

·                     Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα.

·                     Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.

·                     Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας, της ταξικής αλληλεγγύης.

·                     Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες

·                     Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ !

Μπορούμε ! Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικρές ή μεγάλες νίκες αν δε στρέψουμε οι εργαζόμενοι τα “όπλα”  απέναντι σε αυτούς που σήμερα μας εξαθλιώνουν, κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, κερδίζουν από την  κρίση και τα μέτρα, μας απειλούν και μας εκβιάζουν  για να σκύψουμε το κεφάλι.

Μπορούμε σήμερα να οργανώσουμε κίνημα που θα πετάξει από πάνω του τα παραπλανητικά συνθήματα για δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, για πιο ανθρώπινη διαχείριση της εκμετάλλευσης. Κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρω- μονόδρομου και των μνημονίων -  καμιά αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων, έξοδο από το σφαγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κίνημα  μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα  που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την  συμμαχία όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από την πολιτική της συγκυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους, προσωρινές και αμφίβολες βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, να φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή το κεφάλαιο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.